Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κραχ στο πετρέλαιο, σε χαμηλό 9 μηνών - Απώλειες 4,9% στο Brent, στα 70 δολάρια το αμερικανικό αργό

Κραχ στο πετρέλαιο, σε χαμηλό 9 μηνών - Απώλειες 4,9% στο Brent, στα 70 δολάρια το αμερικανικό αργό
Οι αγορές δέχθηκαν πλήγμα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2024 έκλεισαν σήμερα 3/9 οι τιμές πετρελαίου, απόρροοια μίας σειράς παραγόντων που προκαλούν αβεβαιότητα για την παγκόσμια ζήτηση και ανησυχίες για υπερπροσφορά στην αγορά.
Συγκεκριμένα, οι αγορές δέχθηκαν πλήγμα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, την ώρα που η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται με γρήγορο ρυθμό.
Αρνητικά λειτούργησε επίσης η είδηση πως οι αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου μετά από ημέρες διακοπών. Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη μείωσε την παραγωγή σε μια διαμάχη με -την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ- κυβέρνηση στην Τρίπολη σχετικά με το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και επειδή ο ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες. Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ ανέφεραν ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με «βουτιά» 4,9% στα 73,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε πτώση 4,4% και έκλεισε στα 70,34 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 0,3% και 1,7% της αξίας τους, αντίστοιχα. Σε επίπεδο μήνα, τον Αύγουστο οι απώλειες ανήλθαν σε 2,4% και 3,6%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης