Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Όχι στην περικοπή των λιγνιτορυχείων - Αναγκαία σε περίπτωση κρίσης

ΔΕΗ: Όχι στην περικοπή των λιγνιτορυχείων - Αναγκαία σε περίπτωση κρίσης

Τι αναφέρει στην επιστολή της στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου του ΑΔΜΗΕ

Τα λινγιτορυχεία πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν σε περίπτωση βλάβης του ηλεκτρικού συστήματος καθώς από αυτά εξαρτάται η τροφοδοσία μονάδων παραγωγής που ενδεχομένως να είναι απολύτως απαραίτητα για την ευστάθεια του συστήματος.
Αυτό επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς η ΔΕΗ σχολιάζοντας στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης του σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για την «άμυνα και την αποκατάσταση» του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας σε περίπτωση κινδύνου black out.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ υπολειτουργούν εν όψει της πλήρους απολιγνιτοποίησης και η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων στο μίγμα παραγωγής είναι κατά μέσο όρο κάτω του 10%, η ΔΕΗ θεωρεί ότι η συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτορυχείων σε μια ενδεχόμενη κρίση του συστήματος είναι αναγκαία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΑΔΜΗΕ στο «Σχέδιο Άμυνας και Αποκατάστασης» που παρέδωσε στη ΡΑΑΕΥ προς διαβούλευση προβλέπει ότι μια σειρά σημαντικοί και μεγάλοι καταναλωτές σταματούν να τροφοδοτούνται σε περίπτωση κρίσης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση του μεγάλου πλήθους των μικρών καταναλωτών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης