Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η μητέρα των συσκέψεων σήμερα για την Διασύνδεση Κρήτης με Κύπρο - Με συμμετοχή Ν.Τσάφου

Η μητέρα των συσκέψεων σήμερα για την Διασύνδεση Κρήτης με Κύπρο - Με συμμετοχή Ν.Τσάφου
Μικρό καλάθι κρατούν οι διαπραγματευτές, όμως θα πρέπει να δοθεί μια τελική κατεύθυνση στην ολιγωρία
Στην σημερινή σύσκεψη κορυφής στη Λευκωσία στρέφεται το ενδιαφέρον για το μέλλον της πολύπαθης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Αττικής, με την ελληνική πλευρά να προσέρχεται εμφανώς ενοχλημένη από τη στάση της Κύπρου, όπως αυτή εκφράστηκε την περασμένη Πέμπτη με την αθέτηση των όσων είχαν συμφωνηθεί μόλις τέσσερις ημέρες πριν και διάθεση να βάλει οριστικό τέλος στην πολύμηνη αβεβαιότητα που συνοδεύει το έργο. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Τσάφος, πέραν του ΥΠΕΝ Θεόδωρου Σκυλακάκη και του διεθύνοντος του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη.

Παράλληλα τα κελεύσματα του αμερικανικού παράγοντα για την υλοποίηση του έργου εντείνονται τόσο διαμέσου του Geoffrey Pyatt όσο και της αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο.

Αντιθέτως η κυπριακή πλευρά δείχνει να μην βιάζεται και να επαναφέρει στη σημερινή σύσκεψη ζητήματα που έχουν διευθετηθεί σε ένα κατ αρχήν πλαίσιο αγνοώντας τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που συνοδεύουν την κοινοτική χρηματοδότηση και τις συμβατικές υποχρεώσεις του Διαχειριστή (ΑΔΜΗΕ) με τον βασικό εργολάβο του έργου, τη γαλλική Νexans. Eίναι ενδεικτικές αυτής της στάσης της Κυπριακής πλευράς οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Αντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης