Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον Great Sea Interconnector - Χριστοδουλίδης: Εποικοδομητική συζήτηση

Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον Great Sea Interconnector - Χριστοδουλίδης: Εποικοδομητική συζήτηση
Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας ζήτησε χρόνο και συνέστησε υπομονή
Σχετικά Άρθρα
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα της Τρίτης 10/9 -στο Προεδρικό Μέγαρο- ευρείας σύσκεψης για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν τελειώσαμε, η συζήτηση συνεχίζεται», κι έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση.
Για εποικοδομητική συζήτηση μίλησαν και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, από πλευράς Κύπρου και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, από μέρους της Ελλάδας.
Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε χρόνο και συνέστησε υπομονή για να ολοκληρωθεί η εργασία που άρχισε σήμερα, όπως είπε, αρνούμενος να αποκαλύψει τα «αγκάθια» στις συνομιλίες για τα οποία δεν υπήρξε αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».
Περιορίστηκε να πει ότι αφορούν σημεία που είχαν τεθεί και στο παρελθόν, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε τη δουλειά» για να υπάρξει άμεση κατάληξη. Τόνισε πάντως ότι τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις των πλευρών
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης χαρακτήρισε την συζήτηση ως επικοδομητική και ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Αιτιολόγησε τη λήξη της σύσκεψης, λέγοντας ότι έγινε προκειμένου να προλάβουν ο ίδιος και η συνοδεία του την πτήση των 21:00, για να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το γεγονός ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καταδεικνύει πως αποφεύχθηκε το ναυάγιο στη διαδικασία.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ελληνικής εταιρείας καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής Nexans, της εταιρείας που ανέλαβε να κατασκευάσει το καλώδιο.
Από κυπριακής πλευράς συμμετέχουν επίσης ο Γενικός και ο Βοηθός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Διευθυντής του Γραφείου του Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης