Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παρέμβαση Ισραήλ για Great Sea Interconnector: Κορυφαία προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα και Κύπρο

Παρέμβαση Ισραήλ για Great Sea Interconnector: Κορυφαία προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα και Κύπρο
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο
Tηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ Έλι Κοέν, με αντικείμενο την ηλεκτρική διασύνδεση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ.
Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω Κύπρου και Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.
Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διάφορες αγορές ενέργειας και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επικοινωνία, ο Ισραηλινός υπουργός.
Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ηλεκτρική διασύνδεση (Great Sea Interconnector) είναι η πρώτη ουσιαστική υλοποίηση της εξέχουσας ιδέας που έχουμε στο μυαλό μας περί συνδεσιμότητας και διαδρόμων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης