Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Macquarie: Βλέπει «βαρύ πλεόνασμα» για το πετρέλαιο το 2025 - Μειώνει στα 80 δολ. την πρόβλεψη για το Brent

Macquarie: Βλέπει «βαρύ πλεόνασμα» για το πετρέλαιο το 2025 - Μειώνει στα 80 δολ. την πρόβλεψη για το Brent
Τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μείωσαν τις προβλέψεις τους για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Η ασθενέστερη από το αναμενόμενο ζήτηση προβλέπεται  ότι θα οδηγήσει την αγορά πετρελαίου σε πλεόνασμα τα επόμενα πέντε τρίμηνα, ανέφερε η Macquarie σε σημείωμα της την Παρασκευής καθώς μείωσε τις προβλέψεις της για το Brent και  το WTI για το υπόλοιπο του έτους.
«Μεγάλη υπερπροσφορά στα επόμενα πέντε τρίμηνα», αναφέρει  το σημείωμα της Macquarie που επικαλείται το BOEreport.com.
Η τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent κατά 2 δολάρια το βαρέλι στα 80 δολάρια για το υπόλοιπο του 2024. Η Macquarie μείωσε κατά το ίδιο ποσό την εκτίμησή της για την τιμή του αργού πετρελαίου WTI, αναμένοντας κατά μέσο όρο στα 75 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του έτους.
Η αγορά πρόκειται να οδηγηθεί σε «βαρύ πλεόνασμα» το 2025, καθώς η προσφορά εκτός ΟΠΕΚ+ πρόκειται να αυξηθεί εν μέσω χλιαρής αύξησης της ζήτησης. Αυτό το αναμενόμενο βαρύ πλεόνασμα θα μπορούσε να περιορίσει την ανάγκη για τον όμιλο ΟΠΕΚ+ να αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής του, σύμφωνα με την τράπεζα.
Αυτή την εβδομάδα, τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) μείωσαν τις προβλέψεις τους για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, επικαλούμενοι την ασθενέστερη κινεζική κατανάλωση μέχρι στιγμής φέτος.
Παρά τη δεύτερη συνεχόμενη αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτίμησης για την αύξηση της ζήτησης, ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να είναι πολύ πιο αισιόδοξος από τον ΙΚΑ για την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου στην Κίνα και την παγκόσμια κατανάλωση φέτος.
Άλλες τράπεζες της Wall Street μείωσαν πρόσφατα τις εκτιμήσεις τους για την τιμή του πετρελαίου.
Η αδύναμη κινεζική ζήτηση πετρελαίου, τα υψηλά αποθέματα και η αυξανόμενη παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ ώθησαν την Goldman Sachs να μειώσει το αναμενόμενο εύρος τιμών του Brent κατά 5 έως 70-85 δολάρια το βαρέλι.
Μόλις δύο εβδομάδες αφότου μείωσε την εκτίμησή της για το Brent στα 80 δολάρια το βαρέλι για το τέταρτο τρίμηνο, η Morgan Stanley μείωσε ξανά την πρόβλεψή της, αναμένοντας τώρα ότι ο διεθνής δείκτης θα φτάσει τα 75 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές της Morgan Stanley βλέπουν αυξανόμενους αντίθετους ανέμους από την πλευρά της ζήτησης, που ήταν ο βασικός λόγος για να μειώσουν τις προβλέψεις τους για την τιμή του πετρελαίου στο τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης