Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Αίγυπτο το ενεργειακό επιτελείο για τον GREGY - Στο επίκεντρο και δημιουργία σταθμών CCS στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο το ενεργειακό επιτελείο για τον GREGY - Στο επίκεντρο και δημιουργία σταθμών CCS στην Αίγυπτο

Στόχος να ανοίξει και ο δρόμος για την κατασκευή των χερσαίων αιολικών πάρκων

Η αιολική ενέργεια που θα μεταφέρει η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου (GREGY), μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανισορροπίας που διαπιστώνεται στο ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα λόγω της μεγάλης ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών που εγχέουν ενέργεια συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου με αποτέλεσμα να μηδενίζονται οι τιμές και να αυξάνονται οι περικοπές.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου που έχει σχεδιάσει και προωθεί ο όμιλος Κοπελούζου έχοντας εξασφαλίσει ήδη την ένταξη του στα έργα PCI της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, και εκπροσώπους του ομίλου Κοπελούζου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας της Αιγύπτου Dr. Mahmoud Esmat.
Στόχος της συνάντησης είναι να επαναβεβαιωθεί το ενδιαφέρον των δυο χωρών για το έργο αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή των χερσαίων αιολικών πάρκων που σχεδιάζει ο όμιλος Κοπελούζου στην Αίγυπτο προκειμένου να τροφοδοτείται το καλώδιο με πράσινη ενέργεια που θα καταλήγει μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης