Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη 3% στο πετρέλαιο με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Κέρδη 3% στο πετρέλαιο με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
Με εξαίρεση την Τετάρτη 9/10, ο «μαύρος χρυσός» καταγράφει ακραίες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο 3% καταγράφουν σήμερα (10/10) οι τιμές πετρελαίου, εν αναμονή της «απάντησης» του Ισραήλ στο Ιράν και με τον τυφώνα «Milton» να διαλύει τη Φλόριντα στις ΗΠΑ.
Με εξαίρεση την Τετάρτη 9/10, ο «μαύρος χρυσός» καταγράφει ακραίες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, από -5% έως και +5%. Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, σημείωσε κέρδη 9%.
Στο κρίσιμο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, τα κράτη του Κόλπου ασκούν πιέσεις στην Ουάσιγκτον για να εμποδίσει το Ισραήλ να επιτεθεί σε πετρελαϊκές τοποθεσίες του Ιράν, επειδή ανησυχούν ότι οι δικές τους πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να δεχτούν πυρά από τους συμμάχους της Τεχεράνης εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Ακόμη και με τις απειλές για την πετρελαιοπαραγωγό Μέση Ανατολή στο προσκήνιο, οι ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου είναι περιορισμένες. «Χωρίς πραγματική υπέρβαση ζήτησης ή έλλειψη προσφοράς, ο κίνδυνος θα παραμείνει περιορισμένος. Ακόμα κι αν η ισραηλινή πολεμική ρητορική ενσωματωθεί σε μια ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πετρελαϊκή υποδομή, η αντίδραση των τιμών θα μπορούσε να είναι σύντομη, αν και βίαιη», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.
Σε αυτό το πλαίσιο, στις 19:10 ώρα Ελλάδος, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) σημειώνουν κέρδη 3% στα 78,9 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) ενισχύεται επίσης 3% στα 75,4 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης