Τελευταία Νέα
Ενέργεια

GREGY: Σύζητήσεις ΑΔΜΗΕ και Αιγύπτιου διαχειριστή για συμμετοχή από κοινού με την ELICA στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα

GREGY: Σύζητήσεις ΑΔΜΗΕ και Αιγύπτιου διαχειριστή για συμμετοχή από κοινού με την ELICA στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα
Δέσμευση του επενδυτή ότι η ενέργεια που θα μεταφέρεται μέσω του καλωδίου στην Ελλάδα θα παράγεται κατά 75% από αιολικά ζήτησε ο Θ. Σκυλακάκης
Τις διαδικασίες για την συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή της Αιγύπτου στο μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου και φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου (GREGY), δρομολόγησαν χθες στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός ηλεκτρισμού της Αιγύπτου Δρ. Mahmoud Esmat.
Οπως επισήμως ανακοινώθηκε, σε συνέχεια αυτής της κοινής απόφασης των δύο υπουργών, οι Διαχειριστές των εθνικών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας και Αιγύπτου θα ξεκινήσουν, άμεσα, τη διαδικασία για την εταιρική συμμετοχή τους στο έργο. Παράλληλα οι δύο κυβερνήσεις θα παράσχουν την υποστήριξή τους, προκειμένου το έργο να συμπεριληφθεί εν νέου στον επόμενο, δεύτερο ενοποιημένο κατάλογο των έργων PCI/PMI (Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης