Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρόδος: Επιτυχημένη η πεζοπορία – διαμαρτυρία εναντίον των ανεμογεννητριών στην Κατταβιά

Ρόδος: Επιτυχημένη η πεζοπορία – διαμαρτυρία εναντίον των ανεμογεννητριών στην Κατταβιά
Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθεί ούτε μια νέα ανεμογεννήτρια στο νησί, θα μας βρουν όλους μπροστά τους!
Σχετικά Άρθρα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία – διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ, στην Κατταβιά της Ρόδου.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης προς την κυβέρνηση είναι συγκεκριμένα και οι κάτοικοι αναμένουν άμεσα δημόσια απάντηση:

- Να ανακληθεί η άδεια προς την ιδιωτική εταιρία, για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην δημόσια έκταση 2500 στρεμμάτων, περιοχή ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ της Κατταβιάς.
- Να μην δοθούν άδειες σε άλλες δεκάδες εταιρίες που έχουν καταθέσει αιτήσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στη Νότια Ρόδο, και σε άλλες περιοχές του νησιού μας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί φορείς και πιο συγκεκριμένα: πρόεδροι των χωριών της Νότιας Ρόδου, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων της περιοχής, η ομάδα πεζοπορίας Ρόδου, εκπρόσωποι των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων, του δήμου Ρόδου και των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο dimokratiki.gr, στις ομιλίες που έγιναν από εκπροσώπους των φορέων, αναδείχτηκε η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν τα αιολικά πάρκα για δεκαετίες, καθώς κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μπετόν για την στήριξη, ενώ όταν παρέλθει ο χρόνος ζωής τους, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απομάκρυνσης τους. Ταυτόχρονα προκαλούν μεγάλη ζημιά στην άγρια πανίδα, και στο πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα στην μελισσοκομία και στην κτηνοτροφία.

Παρόλη αυτή την καταστροφή δεν υπάρχει κανένα όφελος για τις τοπικές κοινωνίες, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές αυτού του σχεδίου. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι όσο αυξάνεται η εγκατάσταση των ΑΠΕ, αντί να μειώνεται η τιμή του ρεύματος, τελικά αυξάνεται, και οι ιδιωτικές εταιρίες ενέργειας θησαυρίζουν. Οι κάτοικοι της Κατταβιάς έχουν και πικρή εμπειρία, αφού από το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, δεν είδαν κανένα όφελος, ούτε προσλήψεις ντόπιων, ούτε αντισταθμιστικά, ούτε φθηνότερο ρεύμα.
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε, ο πρόεδρος της Κατταβιάς στην ομιλία του: «Έρχονται σήμερα να εγκαταστήσουν ένα νέο αιολικό πάρκο, χωρίς καν να μας ρωτήσουν σαν τοπική κοινωνία, όταν η Κατταβιά είναι ήδη επιβαρυμένη από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και ένα αιολικό πάρκο με δεκαπέντε ανεμογεννήτριες».
Στην συγκέντρωση προτάθηκαν πολλές ιδέες για συνέχιση του αγώνα, όπου θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με όλους του φορείς που συντονίζονται και θα ανακοινωθούν νέες δράσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθεί ούτε μια νέα ανεμογεννήτρια στο νησί, θα μας βρουν όλους μπροστά τους!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης