Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πειραιώς: Το σχέδιο Μεγάλου για χρηματοδότηση με 5-6 δισ. της πράσινης μετάβασης μέχρι το 2027

Πειραιώς: Το σχέδιο Μεγάλου για χρηματοδότηση με 5-6 δισ. της πράσινης μετάβασης μέχρι το 2027
Ομιλία στην εκδήλωση “Sustainability for Economy and People” που οργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς
Καταλυτική θα είναι η στρατηγική του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής CEO κ. Χρ. Μεγάλου θα χρηματοδοτήσει με 5 έως 6 δισ. έργα που θα αφορούν ανανεώσιμες πηγές, βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινου αποτυπώματος καθώς και μεγάλα έργα υποδομών μέχρι το 2027.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Μεγάλου στην εκδήλωση “Sustainability for Economy and People” που οργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς στις 17/10.
'Οπως ανέφερε το σύνολο των εξυπηρετουμένων δανείων του ομίλου στην παρούσα φάση διαμορφώνεται στα 32 δισ. που φέρνει τον Όμιλο στην πρώτη θέση στην ελληνική αγορά με μερίδιο 25% με στόχο να φθάσει τα 40 δισ. το 2027.

Ο πρόεδρος της τράπεζας αναφέρθηκε στη συνεργασία με την CFP Green Buildings η οποία με την παροχή καινοτόμου λογισμικού για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων στοχεύει σε πρώτη φάση την υποστήριξη 150 χιλ. πελατών του ομίλου στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Αναφέρθηκε επίσης στην θερμοκηπιακή γεωργία σε δράσεις και στήριξη έργων αντιπλημμυρικών όπως στην Πάρνηθα με 2 εκατ. ευρώ αλλά και στο διατραπεζικό λογαρισμό για τη Θεσσαλία με συνεισφορά 12,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης