Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέες αυξήσεις τιμών από την Vodafone – H τρίτη κατά σειρά στο τελευταίο 5μηνο – Τι λέει στο bankingnews η εταιρία κινητής τηλεφωνίας

Νέες αυξήσεις τιμών από την Vodafone – H τρίτη κατά σειρά στο τελευταίο 5μηνο – Τι λέει στο bankingnews η εταιρία κινητής τηλεφωνίας
Στα 5 ευρώ το τέλος επανασύνδεσης
Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι καταναλωτές με δυσκολία μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, υπάρχουν εταιρίες που όχι μόνο δεν μειώνουν τις τιμές τους αλλά αντίθετα τις αυξάνουν.
Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, ανακοίνωσε προ ημερὠν και νέες αυξήσεις σε διάφορα πακέτα ομιλίας της, τόσο στο πάγιο όσο και στο κόστος κλήσης. Μάλιστα οι νέες αυξήσεις θα ισχύσουν από τις αρχές του 2014 (8/1), ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως (εξαιρείται τυχόν επιδότηση συσκευής), μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων τιμών.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση που ανακοινώνει η εταορία κινητής τηλεφωνίας. Η πρώτη ήταν στα τέλη Αυγούστου όπου ανακοινώθηκε η αύξηση των χρεώσεων για κλήσεις προς σταθερά και κινητά στα προγράμματα συμβολαίου για Ιδιώτες Vodafone προς όλους & Vodafone RED  από 0,00575 ευρώ/δευτ. σε 0,006166 ευρώ/δευτ. και σε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά και μη, διαθέσιμα προγράμματα συμβολαίου για ιδιώτες από 0,00566ευρώ/δευτ. σε 0,006166ευρώ/δευτ. (0,36996 ευρώ/λεπτό).
Αντίστοιχες αυξήσεις υπήρχαν στα προγράμματα mobile internet
για ιδιώτες & επαγγελματίες. Kατά 1 ευρώ περίπου αυξήθηκαν τα βασικά μηνιαία πάγια των επαγγελματικών προγραμμάτων συμβολαίου .
Προ ημερών η εταιρία ανακοίνωσε νέες σημαντικές αυξήσεις στο κόστος περιαγωγής (roaming). Eτσι αν βρίσκεσαι σε χώρα της Ευρώπης, εκτός ΕΕ,  τηλεφωνώντας προς δίκτυα Ελλάδας οι νέες χρεώσεις ανέρχονται στα 2,99 ευρώ το λεπτό (από 2,10 ευρώ το λεπτό) ενώ αν είσαι ιδιώτης και δεχτείς κλήση η χρέωση ανέρχεται στα 1,29 ευρώ το λεπτό από 0,64 ευρώ το λεπτό μέχρι πρότινος.
Στελέχη πάντως της εταιρίας μιλώντας στο bankingnews επεσήμαναν ότι οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν μικρά προγράμματα, ενώ σε σχέση με πέρυσι η Vodafone έχει μειώσει κατά 16% τις τιμές της.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα εφαρμόζεται το τέλος επανασύνδεσης

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός της αλλαγής του τρόπου εφαρμογής του τέλους επανασύνδεσης που επιβάλλει η Vodafone καθώς όπως ανακοίνωσε  θα εφαρμόζεται πλέον σε όλες τις περιπτώσεις επανασύνδεσης μετά από προσωρινή διακοπή λόγω ληξιπρόθεσμου ανεξόφλητου υπολοίπου. Το ποσό του Τέλους Επανασύνδεσης παραμένει 5€ ανά μητρώο συνδρομητή και θα συμπεριλαμβάνεται στον επόμενο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας που θα εκδίδεται. Μέχρι σήμερα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας επέβαλλαν το τέλος επανασύνδεσης (σε περίπτωση ανεξόφλητου λογαριασμού) μόνο στην περίπτωση που η διακοπή γινόταν δύο ή τρεις φορές μέσα σε ένα εξάμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης