Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άκτωρ Παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ ανάδοχοι του έργου διαχείρισης αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας

Άκτωρ Παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ ανάδοχοι του έργου διαχείρισης αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας
Η επένδυση που θα υλοποιηθεί με ιδιωτικούς πόρους, ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ
Ανάδοχος για τα έργα διαχείρισης αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας, με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ανακηρύχθηκε η εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ.
Το έργο, μια επένδυση της τέξεως των 45 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με ιδιωτικούς πόρους. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 120 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία του, ενώ κατά την διετή περίοδο κατασκευής εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας.
Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα αυτό, μετά και την ανακήρυξη αναδόχου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη αντίστοιχοι διαγωνισμοί έργων διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ για τις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Το έργο έχει εγκριθεί επί της αρχής για χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για απευθείας δανειοδότηση του αναδόχου, ενώ στη χρηματοδότηση δύναται να συμβάλλει και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, επιτυγχάνοντας συνολικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, όφελος που θα μετακυλιστεί υπέρ των δημοτών.
Κατά την παρουσίαση του έργου στην Κοζάνη, παρέστη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «η κατασκευή του στέλνει ένα μήνυμα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς τη διαχείριση αποβλήτων. Είμαι σίγουρος ότι και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα έχουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θετικές ειδήσεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα καθυστέρησε να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Ξεκίνησε όμως να κάνει βήματα μπροστά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα της ζωής μας και την καθημερινότητά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης