Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 22/1 η τριμερής συνάντηση για το λουκέτο στην Καριπίδης – Απέστειλε στους εργαζόμενους εξώδικα απόλυσης… χωρίς απόλυση!

Στις 22/1 η τριμερής συνάντηση για το λουκέτο στην Καριπίδης – Απέστειλε στους εργαζόμενους εξώδικα απόλυσης… χωρίς απόλυση!
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργοζομένων έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρία ελαστικών εξαρτημάτων Καριπίδης η οποία έβαλε λουκέτο μετά τις γιορτές.
Στην περίπτωση της Καριπίδης το παράδοξο δεν είναι το λουκέτο αλλά τα εξώδικα «απόλυσης» χωρίς …απόλυση που έστειλε η εταιρία στους εργαζόμενους, με τα οποία τους ζητάει να παραιτηθούν από όλα τα δικαιώματά τους.
Ειδικότερα μετά τις γιορτές οι 17 εργαζόμενοι βρήκαν κλειστή την πόρτα του εργοστασίου στο Βοτανικό, ενώ στέλεχος της επιχείρησης τους ανακοίνωσε ότι η εταιρεία μεταφέρθηκε και ότι οι εγκαταστάσεις της έχουν μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη…. προτρέποντας μάλιστα τους εργαζόμενους να κάνουν αιτήσεις μήπως προσληφθούν από το νέο ιδιοκτήτη!
Στο εξώδικο που απέστειλε προς τους εργαζόμενους η εταιρία αναφέρει:
«(…) καταγγέλλουμε την από (…) υφιστάμενη μεταξύ μας εργασιακή σχέση. Σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να καταβάλουμε την νόμιμη αποζημίωσή σας, η οποία ανέρχεται στο ποσόν των (….) ευρώ μέχρι 8/1/2014».
Όπως έγινε γνωστό η επιχείρηση μεταβιβάστηκε στην νεοσύσταση «Low Power Greintech Mon IKE», οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι ακόμη άγνωστοι.
Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο είναι το μοναδικό που παράγει ελαστικά καλούπια ακριβείας, με κύρια αγορά τη Γερμανία.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για την εξεύρεση λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης