Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τίτλοι τέλους στο πολυαναμενόμενο deal της Σελόντα με τον Δία - Η επόμενη μέρα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών

Οι τίτλοι τέλους στο πολυαναμενόμενο deal της Σελόντα με τον Δία - Η επόμενη μέρα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών
Η αίτηση υπαγωγής της Δίας στο άρθρο 99 εκδικάζεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου
Τίτλοι τέλους έπεσαν χτες σε ένα ακόμη deal, του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών αυτή την φορά.
Χτες η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ανακοίνωσε ότι το μνημόνιο συνεννόησης για συγχώνευση με τη Σελόντα δεν είναι πλέον σε ισχύ.
Η συγχώνευση των δύο εταιρειών, που είχε εγκριθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μπήκε «στον πάγο» μετά την αίτηση υπαγωγής της Δίας στο άρθρο 99, η οποία εκδικάζεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. 
Η Σελόντα, σε ανακοίνωσή της, μετά το αίτημα της Δίας είχε πει ότι θα περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να καθορίσει τη στάση της αναφορικά με τη συγχώνευση.
Δεν έχει πάντως περάσει πολύς καιρός από τότε που η εκπρόσωπος του βασικού μετόχου της Δίας δήλωνε στον διεθνή τύπο ότι δεν αλλάζει τίποτε σχετικά με το deal, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε επιβεβλημένο, ενώ σε επίσημη ανακοίνωση και η Δίας δήλωνε ότι «η διαδικασία της εξαγγελθείσας συγχώνευσης της εταιρείας μας με την εταιρεία Ιχθυοτροφεία Σελόντα δεν έχει ανασταλεί και συνεχίζεται μέχρι στιγμής κανονικά».
Εκείνος που, όπως όλα δείχνουν, δεν συμφωνούσε ήταν η ίδια η Σελόντα, όπου εκείνες τις ημέρες δήλωνε χαρακτηριστικά: «η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί στενά αυτή την εξέλιξη με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων της, αλλά και τις θέσεις των πιστωτριών τραπεζών, και θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο εν ευθέτω χρόνο, ενώ θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό, μόλις ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι το ναυάγιο του  deal Σελόντα - Δία ήταν από την αρχή βέβαιο, αφού η οικογένεια Στεφανή δεν επιθυμούσε από την αρχή την συγχώνευση με την Δίας αλλά έγινε υπό τις ισχυρές πιέσεις των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρίες έχουν αρνητικά κεφάλαια και βρίσκονται σε διαδικασία συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση τους.
Ποιος βγαίνει κερδισμένος τελικά από αυτή την ιστορία;
Ο Νηρέας υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, γιατί αφενός μεν η Σελόντα έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην εταιρία  για «επιχειρηματική σύμπλευση», ενώ από την άλλη οι τράπεζες δεν θα επιδιώξουν να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο... τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης