Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαψεύδει τα περί πρότασης εξαγοράς του 10% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom - Παραμένει ο στόχος των επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ

tags :
Διαψεύδει τα περί πρότασης εξαγοράς του 10% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom - Παραμένει ο στόχος των επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ
Ο γερμανικός κολοσσός κατέχει ήδη το 40% των μετοχών του ΟΤΕ


(upd)Διαψεύδει τις φήμες περί προτάσεως για την εξαγορά του 10% του ΟΤΕ που υπέβαλε η Deutsche Telekom στην ελληνική κυβέρνηση, εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
"Είναι φήμες και εικασίες τα περί κατάθεσης πρότασης", ανέφερε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο όμιλος παραμένει στα σχέδια για επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Πάντως, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρουν ότι τα σενάρια περί εξαγοράς του 10% του ΟΤΕ επανέρχονται λόγω της θετικής στάσης του CEO της Deutsche Telekom κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 10% που κατέχει στον Οργανισμό.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση διαγωνισμού για την πώληση του 10% πρώτος προτιμητέος υποψήφιος είναι η Deutsche Telekom, και μόνο εάν σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί αυτή, θα ζητηθούν άλλες προσφορές.
Σημειώνεται πως ο γερμανικός κολοσσός κατέχει ήδη το 40% των μετοχών του ΟΤΕ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, και με εκφρασμένη από καιρό την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 10%, τα σενάρια για την Deutsche Telekom επανέρχονται ανά διαστήματα, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ΟΤΕ, μιλώντας στο www.bankingnews.gr
Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα του Bloomberg, δεν έχει καταστεί ακόμα γνωστό το ποσό που πρόσφερε η Deutsche Telekom για το επιπλέον 10% στον ΟΤΕ ενώ από την πλευρά της Deutsche Telekom αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την εν λόγω πληροφορία.
Σημειώνεται πως χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας, Timotheus Hoettges.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έμπρακτη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία που δείχνει η Deutsche Telekom «ειδικά σε μια περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
Από την πλευρά του ο Timotheus Hoettges, αφού εξήρε τις προσπάθειες των στελεχών και του προσωπικού του ΟΤΕ, επαναβεβαίωσε την «αταλάντευτη» εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του ομίλου ΟΤΕ και της Ελλάδας αναφέροντας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι «ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».
Το Bloomberg σημειώνει ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ ανέρχεται στα 5,33 δις. ευρώ και η πώληση του 10% θα απέφερε τουλάχιστον 530 εκατομμύρια ευρώ.
Με ένα θεωρητικό premium της τάξης του 15%, το τίμημα θα μπορούσε να ανέλθει στα 612 εκατομμύρια ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2014, 13:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης