Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mετρούν τις ζημιές στην Creta Farm - Θέμα ημερών το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων - Ποιες ασφαλιστικές θα της καταβάλλουν αποζημίωση

Mετρούν τις ζημιές στην Creta Farm - Θέμα ημερών το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων - Ποιες ασφαλιστικές θα της καταβάλλουν αποζημίωση
H Creta Farms είναι ασφαλισμένη για κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ
Στην καταμέτρηση των ζημιών από τη φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις αποθήκες της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farm προχωρούν οι εμπειρογνώμονες.
Αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, εμπειρογνώμονες έχουν ήδη καταφθάσει στις εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές, ενώ η έκθεσή τους αναμένεται κατά τις προσεχείς ημέρες.
Ήδη πέντε ασφαλιστικές εταιρίες πρόκειται να αναλάβουν την ευθύνη καταβολής της αποζημίωσης στην Creta Farms.
Πρόκειται για τις Groupama, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρώπη ΑΕΓΑ, Generali και ΑΤΕ Ασφαλιστική με 10%.
Κατά τις πληροφορίες, η Creta Farms είναι ασφαλισμένη για κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ καλύπτεται ασφαλιστικά και για τον κίνδυνο της απώλειας κερδών για κεφάλαια της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη500 τ.μ. περίπου και όλο το εμπόρευμα που υπήρχε στο χώρο. Σε εκατοντάδες τόνους φαίνεται να ανέρχονται οι δεύτερες ύλες που καταστράφηκαν. Δηλαδή υλικά συσκευασίας και καρυκεύματα. Μεγάλη ήταν και η καταστροφή που υπέστη μια δεύτερη αποθήκη της εταιρίας.
Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.
Πάντως, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα Creta Farms συνεχίζεται ομαλά, χάρη στα αποθέματα της στις υπόλοιπες αποθήκες της ανά την Ελλάδα.
«Επιπρόσθετα, ο ανεφοδιασμός της εταιρίας με τις απαραίτητες πρώτες ύλες έχει ήδη ξεκινήσει, σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και ομαλή παραγωγική διαδικασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης