Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι γαλακτοβιομηχανίες ρίχνουν τις τιμές παραγωγού - Φρέσκο γάλα από τη Ρουμανία έκανε την εμφάνιση του στη Βόρεια Ελλάδα

Οι γαλακτοβιομηχανίες ρίχνουν τις τιμές παραγωγού - Φρέσκο γάλα από τη Ρουμανία έκανε την εμφάνιση του στη Βόρεια Ελλάδα
Οι 3 βιομηχανίες Όλυμπος, Ροδόπη και Τυράς μείωσαν κατά 3 λεπτά την τιμή του γάλακτος
Σε μειώσεις των τιμών παραγωγού προχώρησαν ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, ενώ ήδη ξεκίνησαν - λίγες μέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή - οι εισαγωγές γάλακτος από τη Ρουμανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτη Πεβερέτο, «Οι 3 βιομηχανίες Όλυμπος, Ροδόπη και Τυράς -συμφερόντων των αδελφών Σαράντη- μείωσαν κατά 3 λεπτά την τιμή του γάλακτος που έπαιρναν, ενώ αύξησαν κατά 30 τόνους ημερησίως το εισαγόμενο γάλα, ειδοποιώντας παραγωγούς της Θεσσαλονίκης ότι από την 1η Μαΐου δεν θα παίρνουν γάλα, με την απειλή του εισαγόμενου, αφού πλέον προλαβαίνουν, μετά και την κατάργηση του λεγόμενου φρέσκου γάλακτος, το οποίο θα λέγεται παστεριωμένο καθώς από 5 μέρες ζωής αυξήθηκε στις 7».
Σύμφωνα με τον ίδιο και άλλες γαλακτοβιομηχανίες αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις των τιμών παραγωγού, όμως οι τιμές στο ράφι ακόμη δεν πέφτουν.
Εκτός όμως από τις μειώσεις έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και ξένες εταιρείες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας Λεωνίδα Ραβανό, ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του στη Βόρεια Ελλάδα, γάλα από την Ρουμανία.
Πρόκειται για εταιρεία η οποία προσφέρει το γάλα 68 λεπτά το λίτρο και με καθαρή χρονική διάρκεια διάθεσης πέντε ημέρες (οι δύο ημέρες χάνονται στη συλλογή, την παστερίωση και τη μεταφορά).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμανική αγορά γάλακτος είναι η φθηνότερη στην Ευρώπη με 27 λεπτά τιμή παραγωγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης