Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με αξιώσεις μετέχει στον διαγωνισμό για την τουρκική λοταρία Milli Piyango η Emma Capital που ελέγχει τον ΟΠΑΠ - Στα 2 δισ. δολ τα έσοδα

Με αξιώσεις μετέχει στον διαγωνισμό για την τουρκική λοταρία Milli Piyango η Emma Capital που ελέγχει τον ΟΠΑΠ - Στα 2 δισ. δολ τα έσοδα
H δεκαετής άδεια παραχώρησης της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στον υποψήφιο επενδυτή 2 δισ. δολάρια
Η KKCG Group, που ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, ένωσε τις δυνάμεις της με την Emma Capital - θυγατρική της Emma Delta που απέκτησε τον ΟΠΑΠ - και την Gtech SpA προκειμένου να υποβάλλουν προσφορά για την άδεια λειτουργίας της εθνικής λαχειοφόρου αγοράς στην Τουρκία που είναι γνωστή ως Milli Piyango.
Την είδηση επιβεβαίωσε χτες ο Chief Investment Officer της KKCG Pavel Saroch, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως "κατά τη διάρκεια της άδειας παραχώρησης, η οποία έχει οριστεί στα 10 χρόνια, είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε σημαντικές επενδύσεις τόσο στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων παιχνιδιών όσο και στη διεύρυνση του δικτύου διανομής". "Η Milli Piyango αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία", δήλωσε.
Να σημειωθεί ότι η KKCG μαζί με άλλους επενδυτές, μέσω της Emma συμμετέχουν στον ΟΠΑΠ, ενώ η Gtech διαχειρίζεται το ιταλικό λόττο.
Nα σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την τουρκική Milli Piyango θα γίνει εντός του Ιουνίου, ενώ η δεκαετής άδεια παραχώρησής της υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στον υποψήφιο επενδυτή 2 δισ. δολάρια.
Ο διαγωνισμός ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιανουάριο, τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Τουρκία.
Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον εν λόγω διαγωνισμό, καθώς η πρώτη (τον Μάϊο του 2009) ναυάγησε, καθώς ο ΟΠΑΠ και η Turkcell Iletisim Hizmetleri AS (TCELL) αρνήθηκαν να αυξήσουν τις προσφορές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης