Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύσκολες στιγμές για την Spider - Σε κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι - Διεκδικούν δεδουλευμένα 8 μηνών

Δύσκολες στιγμές για την Spider - Σε κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι - Διεκδικούν δεδουλευμένα 8 μηνών
H Spider στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφανίζει σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών της αλλά και ζημιογόνο αποτέλεσμα
Σε κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη Spider, στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Στην απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 28 Μαΐου, συμμετέχουν από τη Δευτέρα 2/6 και οι εργαζόμενοι στη μεταλλοβιομηχανία, έπειτα από σχετική απόφαση την οποία έλαβε το Σωματείο Μετάλλου του νομού Ιωαννίνων.
Οι εργαζόμενοι στο κομμάτι της μεταλλοβιομηχανίας είναι απλήρωτοι για οκτώ μήνες και συμπορεύτηκαν με την απόφαση των εργαζομένων στη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών να απεργήσουν (έναν μήνα απλήρωτοι), όπως και των εργαζομένων στη συλλογή των απορριμμάτων (τέσσερις μήνες απλήρωτοι).
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι "Η απεργιακή κινητοποίηση στη SPIDER αποκτά έντονη πολιτική διάσταση καθώς ο Κωνσταντίνος Πέτσιος, εις εκ των μετόχων της επιχείρησης, η οποία μεταξύ άλλων εμπορεύεται κάδους ανακύκλωσης προμηθεύοντας Δήμους σε όλη τη χώρα, διατελεί πρόεδρος του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.
Για την καταβολή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι έχουν ουκ ολίγες φορές απευθυνθεί στην περιφερειακή αρχή με τον περιφερειάρχη να αρνείται συζήτηση του θέματος στο συμβούλιο".
Nα σημειωθεί ότι η Spider στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφανίζει σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών της αλλά και ζημιογόνο αποτέλεσμα.
Ειδικότερα ο τζίρος μειώθηκε στα 1,8 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ, ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,1 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης