Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαρινόπουλος - Τα ερωτηματικά για δύο εξαγορές - Η μία στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η άλλη κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα

Μαρινόπουλος - Τα ερωτηματικά για δύο εξαγορές - Η μία στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η άλλη κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα
Πρόκειται για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ Λάρισα και Αρβανιτίδης
Προβληματικές όσο και περίεργες είναι οι δύο τελευταίες εξαγορές που ανακοίνωσε ο Όμιλος Μαρινόπουλος, εκείνης των σουπερμάρκετ Λάρισα και εκείνη της αλυσίδας Αρβανιτίδης.
Η μέν πρώτη κινδυνεύει να τιναθεί στον αέρα, ενώ η δεύτερη έχει μπει στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα για την αλυσίδα σούπερμάρκετ Λάρισα, η εξαγορά της οποίας είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο, ο Όμιλος Μαρινόπουλος φέρεται να αρνείται να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι το διάστημα που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. 
Από την άλλη κάποιοι εκ των μετόχων της τοπικής αλυσίδας αρνούνται να αναλάβουν χρέη μεγαλύτερα από την αξία των μετοχών που κατέχουν.
Οι μέτοχοι της λαρισαϊκής εταιρείας έχουν στείλει γραπτό αίτημα και περιμένουν (ακόμη) την απάντηση της Μαρινόπουλος, εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον της επιχείρησης και με τα περισσότερα υποκαταστήματα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο.
Έτσι, στις αρχές του επόμενου μήνα είναι προγραμματισμένο να πλειστηριαστούν δύο ακίνητα της εταιρείας, το ένα στη Γιάννουλη και το άλλο στη Φαλάνη, με την αρχική τιμή να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο.
Ο πλειστηριασμός γίνεται με επίσπευση της Τρικαλινής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Τρίκκη» που προμήθευε τα σούπερ μάρκετ με προϊόντα της.

Η εξαγορά της Αρβανιτίδης στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Στο στόχαστρο της  Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται η υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης από τη βιομηχανία παλετών Καρυπίδης και εν συνεχεία η ένταξη του δικτύου στη Μαρινόπουλος.
Αυτό που στην πραγματικότητα φέρεται να εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει μια συγκεκαλυμμένη εξαγορά της Αρβανιτίδης από τη Μαρινόπουλος, η οποία, όμως, δεν γνωστοποιήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή.
Να σημειωθεί ότι στις 4 Μαρτίου 2014 η εταιρεία «Karipidis Bros» ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία διαθέτει δίκτυο 149 καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα.
Η είδηση προκάλεσε εύλογες απορίες και ερωτηματικά, καθώς η εταιρεία «Karipidis Bros» δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής παλετών και ξύλινων μέσων συσκευασίας….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης