Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΝΕΛ: Ζητάει 300 εκατ. ευρώ από 9 μέλη του Δ.Σ. της Πειραιώς - Σήμερα η απόφαση της προσωρινής διαταγής

ΝΕΛ: Ζητάει 300 εκατ. ευρώ από 9 μέλη του Δ.Σ. της Πειραιώς - Σήμερα η απόφαση της προσωρινής διαταγής
Η ΝΕΛ αναφέρει πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης
Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής που υπέβαλε η ΝΕΛ σε βάρος της Τράπεζας Πειραιώς (ζητάει 300 εκατ. ευρώ από 9 μέλη του Δ.Σ.) στο πλαίσιο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
Όπως δήλωσαν στο www.bankingnews πηγές προσκείμενες στην ΝΕΛ, στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Πειραιώς, περιγράφονται εκτενώς όλες οι ενέργειες της Τράπεζας που, σύμφωνα με την εταιρεία, την οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό της. Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη μη εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας εξυγίανσης που αφορούν στη χρηματοδότηση της ΝΕΛ προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοί της, οι προμηθευτές και οι άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία.
Επίσης, η πλευρά της ΝΕΛ αναφέρει πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, που απαιτούνται για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εκμετάλλευση από την εταιρεία και τη θυγατρική της C-Link Ferries, των άγονων γραμμών στο Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες.
Σε άλλο σημείο κατηγορείται η Τράπεζα Πειραιώς πως δεν προχώρησε στην έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να συμμετάσχει η ΝΕΛ σε διαγωνισμό για άγονες γραμμές με το πλοίο «Πηνελόπη».
Ακόμη και η ματαίωση δρομολογίων των πλοίων της ΝΕΛ που εξυπηρετούν άγονες γραμμές, το προηγούμενο διάστημα, αποδίδεται σε πράξεις ή παραλήψεις της Τράπεζας.
Κι αυτό γιατί με την τακτική που ακολουθεί, τα μισθώματα των άγονων γραμμών δεν καταλήγουν στο ταμείο της ΝΕΛ,
τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό τους, με αποτέλεσμα τα έτσι κι αλλιώς μειωμένα έσοδα να μην επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της.
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, η προσωρινή διαταγή προβλέπει την έκδοση εγγυητικών επιστολών ύψους 7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των δρομολογίων στις άγονες γραμμές από την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης