Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην Ιόνια Οδό – Πάνω από 35% η πρόοδος του έργου

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην Ιόνια Οδό – Πάνω από 35% η πρόοδος του έργου
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το ταξίδι Αθήνα-Ιωάννινα με Ι.Χ. αυτοκίνητο θα διαρκεί λιγότερες από 4 ώρες
Με φουλ τις μηχανές προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Ιόνιας Οδού.
Σύμφωνα με στελέχη της κοινοπραξίας, η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει το 36%, γεγονός που σημαίνει ότι η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015, με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. 
Η Ιόνια Οδός αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα.
Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία - κοινωνική και αναπτυξιακή - αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 212 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.
Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.
Στα εργοτάξια της Ιόνιας οδού απασχολούνται 1.600 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως το τέλος του έτους.
Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι ιδιόκτητα, αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το ταξίδι Αθήνα-Ιωάννινα με Ι.Χ. αυτοκίνητο θα διαρκεί λιγότερες από 4 ώρες, η διάρκεια της διαδρομής Αντίρριο-Ιωάννινα θα περιοριστεί σε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης μέσω Βόρειας Ελλάδας και θα μπορεί ο οδηγός από Θεσσαλονίκη, μέσω Εγνατίας και Ιόνιας Οδού, να φτάσει στην Πάτρα σε περίπου 4 ώρες, διανύοντας διαδρομή μέσω κλειστών αυτοκινητοδρόμων συνολικού μήκους 450 χιλιομέτρων.
Κατασκευάστρια του έργου είναι η κοινοπραξία «Νέα Οδός» αποτελούμενη από τις εταιρείες ACS Group, FERROVIAL και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης