Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κομισιόν: Πρότεινε την εκταμίευση 7,2 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για τους πρώην εργαζομένους της Sprider Stores στην Ελλάδα

Κομισιόν: Πρότεινε την εκταμίευση 7,2 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για τους πρώην εργαζομένους της Sprider Stores στην Ελλάδα
Περιμένει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ
Με στόχο να βρουν νέες θέσεις εργασίας οι πρώην εργαζόμενοι της πτωχευμένης αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, η Κομισιόν προτείνει τη διάθεση κονδυλίων, ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει διαβιβαστεί και περιμένει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Να σημειωθεί ότι οι εκταμιευμένοι πόροι, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποφασιστεί, θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τους 761 πρώην εργαζομένους της Sprider, αλλά και για την περαιτέρω στήριξη σε 505 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ).
Ο αρμόδιος για τα εργασιακά Επίτροπος της ΕΕ, László Andor, ανέφερε ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι διανύουν μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την παροχή βοήθειας», ενώ συμπλήρωσε και πως χαίρεται ιδιαίτερα, «που η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για τους απολυμένους εργαζόμενους, μαζί με τους νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης».
Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου η ΕΕ, «τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΕΑΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας παρέχοντάς τους ενεργό επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα».
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, 7,2 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν από το ΕΤΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Sprider Stores είχε μεγάλη δραστηριότητα σε Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, και μάλιστα με επιτυχία, ωστόσο, δεν κατάφερε να αντέξει τις οικονομικές συνθήκες που έφερε στην Ελλάδα η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρέθηκε στο ναδίρ, όπως και η ζήτηση για βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως αυτά της ένδυσης, γεγονός που κατάφερε βαρύ πλήγμα στην εταιρεία, που σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, δεν επέτρεψε στην Sprider Stores να βρει λύση και οδήγησε την επιχείρηση σε χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης