Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Leroy Merlyn: Ανοίγει νέο υποκατάστημα στην Αττική και απολύει εργαζομένους στη Λάρισα – Τι απαντά η διοίκηση στο bankingnews

Leroy Merlyn: Ανοίγει νέο υποκατάστημα στην Αττική και απολύει εργαζομένους στη Λάρισα – Τι απαντά η διοίκηση στο bankingnews
Αν και τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας στην αρχή αφορούσαν τη δημιουργία μέχρι και 15 υποκαταστημάτων εντός Ελλάδας, εντούτοις η κρίση των τελευταίων ετών ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της
Mπορεί οι ζημιές της να ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ για το 2013 (και οι σωρευμένες των τελευταίων ετών να ανέρχονται πάνω από 40 εκατ. ευρώ), ωστόσο η Leroy Merlyn σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα να ανοίξει ένα νέο υποκατάστημα εντός της Αττικής.
Την ίδια ώρα, πάντως, έρχονται στο φως καταγγελίες για απολύσεις εργαζομένων με στόχο την αντικατάστασή τους από άλλους χαμηλόμισθους.
Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης της Leroy Merlyn στο www.bankingnews.gr, η εταιρεία σχεδιάζει το άνοιγμα του 6ου κατά σειρά υποκαταστήματός της (4 στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο).
Αν και τα επενδυτικά της πλάνα στην αρχή αφορούσαν τη δημιουργία μέχρι και 15 υποκαταστημάτων εντός Ελλάδας, εντούτοις η κρίση των τελευταίων ετών ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της.
Όπως αναφέρουν όμως στελέχη της διοίκησης «το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει αρκετά τους τελευταίους μήνες, η οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης και η εποχή θεωρείται ιδανική για νέα επενδυτικά ανοίγματα».
Την ίδια στιγμή πάντως έρχονται στη δημοσιότητα καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο υποκατάστημα της πόλης, προκειμένου να τους αντικαταστήσει από άλλους εργαζομένους, με απολαβές 511 και 586 ευρώ μεικτά.
Η εταιρεία, σε ερώτηση του www.bankingnews.gr, αναφέρει ότι δεν έγιναν απολύσεις… αλλά μία απόλυση, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων της αμείβεται με 900 ευρώ. 
Τα Leroy Merlyn στην Ελλάδα ανήκουν στην θυγατρική SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών ΑΕ, στην οποία συμμετέχουν με 60% ο γαλλικός όμιλος και 40% ο επιχειρηματίας κ. Παύλος Φουρλής.
Για το 2013 η εταιρεία είχε τζίρο 75 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το 2012, ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται στα 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 ήταν αρνητικά 1,8 εκατ. ευρώ.
Στελέχη της εταιρείας, πάντως, εκτιμούν ότι με το άνοιγμα του 6ου υποκαταστήματος της, η πορεία των οικονομικών της μεγεθών θα γυρίσει σε θετικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης