Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το έργο για το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων - Η ολιγωρία των αρχών

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το έργο για το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων - Η ολιγωρία των αρχών
Σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, τότε ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμη έργο που δεν θα γίνει
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, η σύμβαση υπεγράφη έναν χρόνο αργότερα τον Οκτώβριο του 2013, ενώ μέχρι σήμερα, 12 μήνες αργότερα, το έργο δεν έχει ξεκινήσει...
Ο λόγος για ένα από τα σημαντικότερα έργα, αυτό της δημιουργίας Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, με ανάδοχο τη Space Hellas.
Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν προθεσμία στο Υπουργείο Μεταφορών και την ΚτΠ, για την έναρξη υλοποίησης του έργου μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, τότε ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμη έργο που δεν θα γίνει...
Πληροφοριες αναφέρουν ότι στη σύμβαση περιλαμβάνονται και αυστηρές ρήτρες πληρωμής προς τον ανάδοχο, την Space Hellas.
Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων είναι ένα έργο που συζητείται επί χρόνια και έχει ως αντικείμενο τη διαρκή μέτρηση και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο του συνόλου των επιπέδων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που οφείλονται στο σύνολο των σταθμών κεραιών κάθε είδους.
Ειδικότερα ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα, μέσω του διαδικτυακού τόπου που θα δημιουργηθεί, να έχει πρόσβαση στις μετρήσεις των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που θα καταγράφονται από τους σταθμούς μέτρησης.
Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης