Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανήσυχος ο επιχειρηματικός κόσμος για τις πρόωρες εκλογές - Τι ζητούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ανήσυχος ο επιχειρηματικός κόσμος για τις πρόωρες εκλογές - Τι ζητούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Οι επιχειρηματίες ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες
«Παγωμάρα» και έντονη ανησυχία επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο μετά το άκουσμα της είδησης περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, στις 25 Ιανουαρίου, ωστόσο η πλειοψηφία των επιχειρηματιών ζητά να υπάρξει πολιτική συναίνεση, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.
Αν και επισήμως δεν ήθελαν να κάνουν δηλώσεις, στελέχη επιχειρήσεων με τους οποίους επικοινώνησε το www.bankingnews.gr τόνιζαν ότι ναι μεν οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν ευνοούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ωστόσο η αλλαγή προσώπων αν συνδυαστεί με θέσπιση μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μπορεί να αποδειχτεί ωφέλιμη για τον τόπο.
«Η νέα πολιτική δύναμη που θα αναδειχθεί από τις εκλογές θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με τους επιχειρηματίες και να βρουν από κοινού λύσεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του λιανεμπορίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο όμως «οι λεονταρισμοί του τύπου θα σκίσουμε τα μνημόνια δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Πρέπει η νέα πολιτική δύναμη με ειλικρίνεια να πει στον επιχειρηματικό κόσμο την αλήθεια και μέσα από τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση».
Τι ζητούν οι επιχειρηματίες από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει;
Να διαπραγματευτεί τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όπως η φορολογία, αλλά και να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η νέα κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι δύο είναι τα ενδεχόμενα που θα προκύψουν:
α) Να αναγκαστεί – μετά και από τις πιέσεις των δανειστών – να αλλάξει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κάτι όμως που θα προκαλέσει σίγουρη αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος προκαλώντας έτσι κυβερνητική αστάθεια
β) Να έρθει σε πλήρη σύγκρουση με τους εταίρους και η Ελλάδα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Όλοι πάντως εύχονται αυτή η προεκλογική περίοδος να λήξει άμεσα και οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες για τον ελληνικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης