Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κομισιόν για Κυπριακές Αερογραμμές: Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να βασίζονται σε χρήματα φορολογουμένων

Κομισιόν για Κυπριακές Αερογραμμές: Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να βασίζονται σε χρήματα φορολογουμένων
Οι Κυπριακές Αερογραμμές έλαβαν σημαντικά δημόσια κονδύλια από το 2007 αλλά δεν ήταν σε θέση να προβούν σε αναδιάρθρωση δίχως συνεχή κρατική ενίσχυση
Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες και δεν μπορούν ούτε θα πρέπει να βασίζονται σε χρήματα των φορολογουμένων, δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ, Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΕΕ πως είναι παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, η επίτροπος Margrethe Vestager ανέφερε τα εξής:
«Οι Κυπριακές Αερογραμμές έλαβαν σημαντικά δημόσια κονδύλια από το 2007 αλλά δεν ήταν σε θέση να προβούν σε αναδιάρθρωση και να καταστούν βιώσιμες δίχως συνεχή κρατική ενίσχυση.
Συνεπώς, η εισφορά επιπλέον δημόσιων κονδυλίων θα είχε ως αποτέλεσμα να παραταθεί απλώς ο αγώνας χωρίς όμως να επιτευχθεί αλλαγή ως προς το αποτέλεσμα.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες, με βάση τις δικές τους επιδόσεις και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται και δεν μπορούν ούτε θα πρέπει να βασίζονται σε χρήματα των φορολογουμένων για να παραμένουν στην αγορά με τεχνητό τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης