Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικό λουκέτο σε αλυσίδα σουπερμάρκετ – Απορρίφθηκε το αίτημα να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση

Οριστικό λουκέτο σε αλυσίδα σουπερμάρκετ – Απορρίφθηκε το αίτημα να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση
Tο δίκτυο των σουπερμάρκετ Λάρισα αποτελείται από 42 καταστήματα, τα οποία απασχολούν 400 εργαζομένους
Λουκέτο μπαίνει σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ με μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για την αλυσίδα σουπερμάρκετ «Λάρισα» όπου το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να οδηγείται σε πτώχευση.
Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα είχε προ μηνών συμφωνηθεί να εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, συμφωνία όμως η οποία δεν προχώρησε.
Ο λόγος σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, ήταν "η υπαναχώρηση των μετόχων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών".
Ωστόσο εργαζόμενοι και μέτοχοι της αλυσίδας επιρρίπτουν ευθύνες στη Μαρινόπουλος καθώς, όπως επισημαίνουν "αφού κατάφερε μετά από συνεχείς καθυστερήσεις, αθέτηση προφορικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, υπαναχωρήσεις και προβάλλοντας συνεχώς αδύνατους να εφαρμοστούν όρους, να οδηγήσει στο κλείσιμο της εταιρείας μας, προσπαθεί τώρα να υφαρπάξει και να εκμεταλλευτεί για λογαριασμό της τα μισθωμένα καταστήματα με τη μέθοδο του Franchise".
Να σημειωθεί ότι το δίκτυο των σουπερμάρκετ αποτελείται από 42 καταστήματα, τα οποία απασχολούν 400 εργαζομένους (οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες ενώ οι οφειλές της αλυσίδας ανέρχονται στα 35,5 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις και γενικότερα τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αυτά θα κοινοποιηθούν στον σύνδικο που θα οριστεί από το δικαστήριο για να εκκαθαρίσει την περιουσία της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης