Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα κρατικά ταμεία τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ύψους 114,3 εκατ. ευρώ

Στα κρατικά ταμεία τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ύψους 114,3 εκατ. ευρώ
Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο και ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν
Απόφαση προκειμένου να μεταφερθούν στα κρατικά ταμεία τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπέγραψε η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας προβλέπεται η μεταφορά στο δημόσιο των αποθεματικών της ΕΕΤΤ ύψους 114,36 εκατ. ευρώ.
Στο σχετικό ΦΕΚ, με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2015, αναφέρεται ότι αποφασίστηκε «η εφάπαξ απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΕ 3829) του ποσού των 114.363.336,54 ευρώ από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το οποίο είναι το σύνολο του αδιάθετου αποθεματικού των ετών 1995 έως και 2012, που δεν έχει διατεθεί για δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και παραμένει στην ΕΕΤΤ».
Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο και ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι καινούργια καθώς τον Απρίλιο του 2014 η τότε κυβέρνηση είχε υπογράψει απόφαση στην οποία ορίζεται πως το 80% των ετήσιων εσόδων της ΕΕΤΤ θα πηγαίνει επίσης στον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο 20% θα παραμένει στην Επιτροπή και θα μπορεί να διατίθεται μετά από απόφαση του υπουργού σε προμήθεια εξοπλισμού πάσης φύσεως και τη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ειδικές δράσεις κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης