Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συναγερμός στις πολυεθνικές στην Ελλάδα - Εξετάζουν ρήτρα Grexit στις συμβάσεις εργασίας

Συναγερμός στις πολυεθνικές στην Ελλάδα -  Εξετάζουν ρήτρα Grexit στις συμβάσεις εργασίας
Πολυεθνική που δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών προσωπικής υγιεινής έχει δώσει εντολή για διακράτηση των overnight ταμειακών διαθεσίμων εκτός Ελλάδας
Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τα οποία έχουν πυκνώσει τις τελευταίες μέρες και βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις πολυεθνικές που έχουν παρουσία επί ελληνικού εδάφους. 
Η απόφαση της Royal Bank of Scotland να συμπεριλάβει ρήτρα Grexit στη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους 80 εργαζομένους που απασχολεί στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να είναι η τελευταία.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, όσο παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα και η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι ξένοι πιστεύουν ότι αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Οι ξένες επιχειρήσεις «κουμπώνονται» στις συναλλαγές με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ οι πολυεθνικές που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα παίρνουν τα μέτρα τους διατηρώντας ελάχιστα μετρητά στα ταμεία τους, ενώ πολλές ετοιμάζονται να συμπεριλάβουν ρήτρες Grexit στις συμβάσεις τους με τους εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.
Αυτό προτίθεται να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες και μεγάλη πολυεθνική που δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, η οποία μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχει δώσει εντολή για διακράτηση των overnight ταμειακών διαθεσίμων εκτός Ελλάδας, ενώ αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και σε άλλους μεγάλους Ομίλους. 

Tι σημαίνει ότι η οικονομία «κλείνει»
- Οι εισαγωγές πληρώνονται μόνο της μετρητοίς.
- Οι ξένες επιχειρήσεις δεν δέχονται εγγυητικές επιστολές.
- Οι τράπεζες δεν δίνουν εμπορικές πιστώσεις. 
- Το κόστος του χρήματος εκτοξεύεται σε υψηλά επίπεδα.
- Εμφανίζονται ελλείψεις σε πρώτες ύλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης