Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αδιέξοδο το έργο Άκτιο - Αμβρακία του Άκτωρα - Απλήρωτοι επί τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι

Σε αδιέξοδο το έργο Άκτιο - Αμβρακία του Άκτωρα - Απλήρωτοι επί τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι
Πιθανό θεωρείται να κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο η κοινοπραξία
Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται η συνέχιση του έργου Άκτιο – Αμβρακία, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες.
Ανάδοχος του έργου είναι η Ιόνιος και η Τομή, θυγατρική του Ελλάκτωρα, ενώ δύο εργολαβίες του έργου εκτελεί και η ΑΕΓΕΚ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης φέρεται αποφασισμένος να κηρύξει έκπτωτη την κοινοπραξία σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν τα έργα.
Από την άλλη πλευρά, από την ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι του Άκτιο - Αμβρακία από την κοινοπραξία, προκύπτει πως ο λόγος που οι εργασίες αρχικά μειώθηκαν κατά πολύ και στη συνέχεια σταμάτησαν εντελώς, είναι ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στη μελέτη για κάποια σημεία του έργου δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία, αλλά και ότι υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο που δεν έχουν ακόμη φτάσει.
Πρώτη φορά σταμάτησαν οι εργασίες στις αρχές του Φεβρουαρίου για δυο εβδομάδες.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε συνολικά 24 απολύσεις, 6 σε κάθε μια από τις 4 εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα.
Στα τέλη του ίδιου μήνα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι οι εργασίες θα σταματήσουν και πάλι και ότι θα πρέπει να βγουν σε υποχρεωτική άδεια με την αιτιολογία ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στις μελέτες σε κάποια σημεία του έργου δεν έχουν υπογραφεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
Ο ανάδοχος (Ιόνιος) κηρύχθηκε έκπτωτος τον Μάιο του 2013, στη συνέχεια επανεκκίνησε τα έργα με αποτέλεσμα να αρθεί η έκπτωσή του τον Αύγουστο του 2013, για να κηρυχθεί και πάλι έκπτωτος τον Μάιο του 2014, οπότε και υπέβαλε αίτημα για τη σύσταση κοινοπραξιών με τη συμμετοχή μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών (ΑΕΓΕΚ, Ακτωρ) προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα.
Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα του αναδόχου για λόγους οικονομικούς και ταχύτερης ολοκλήρωσης του έργου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης