Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης: Γιατί η ΡΑΕ αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με προκατάληψη; - Οι 4 άξονες της νέας διοίκησης

tags :
Παναγιωτάκης: Γιατί η ΡΑΕ αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με προκατάληψη; - Οι 4 άξονες της νέας διοίκησης
Η νέα στελέχωση της ΡΑΕ θα επαναπροσδιορίσει ριζικά τη σχέση της ΡΑΕ με τη ΔΕΗ
Toυς τέσσερις άξονες, πάνω στους οποίους βασίζεται η αντίληψη της νέας διοίκησης της εταιρείας, ανέπτυξε από το βήμα του Economist ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.
• Η ΔΕΗ φέρει την ευθύνη του ειδικού βάρους της για την ελληνική οικονομία.
• Η ΔΕΗ διαχειρίζεται ένα κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό (αντιμετώπιση ενεργειακής φτώχειας κ.ά.).
• Οι εξελίξεις στην Ευρώπη κινούνται σε όλο και ταχύτερους ρυθμούς.
• Οι μεθοδεύσεις των προηγούμενων χρόνων κλόνισαν τις σχέσεις της ΔΕΗ με την κοινωνία (ρόλος της ως εισπρακτικού μηχανισμού, ανατιμήσεις του ρεύματος κ.ά.)
Σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Παναγιωτάκης μίλησε για τη διαμόρφωση κλίματος εχθρότητας και υπονόμευσης απέναντι στη ΔΕΗ και μίλησε για παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη του αποτέλεσαν «αντιμεταρρύθμιση».
«Γιατί η ΡΑΕ αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με τέτοια προκατάληψη;», αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας για νέα στελέχωση η οποία θα επαναπροσδιορίσει ριζικά τη σχέση της Αρχής με τη ΔΕΗ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε εμβαλωματική λύση τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ, για τις οποίες μάλιστα διατύπωσε το ερώτημα: «Τι δουλειά έχουν να συζητούνται στο Eurogroup; Είναι θέμα διαπραγμάτευσης ή μελέτης της πραγματικότητας στη χώρα μας;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης