Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης της ΔΕΗ φέρνει και διακοπές ρεύματος για τους οφειλέτες

tags :
Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης της ΔΕΗ φέρνει και διακοπές ρεύματος για τους οφειλέτες
Ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσό που θα ενταχθεί στη ρύθμιση θα έχει επιτόκιο 5%
Στο μαστίγιο και στο καρότο καταφεύγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη μείωση των οφειλών που σήμερα ανέρχονται στο ποσό του 1,9 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσαν ένα γενναίο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ που σκοπό έχει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης - εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών προβλέπει μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή της οφειλής έναντι 8 μηνών που ήταν μέχρι σήμερα.
Ωστόσο ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταβάλλει εφάπαξ το 10% της συνολικής οφειλής για να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα έναντι 20% που ήταν μέχρι σήμερα.
Ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσό που θα ενταχθεί στη ρύθμιση θα έχει επιτόκιο 5%.
Στο πρόγραμμα μπορούν να μπει το σύνολο των οφειλετών όπως είναι οι οικιακοί καταναλωτές που σήμερα ξεπερνούν τις 500 .000 και ακολουθούν οι επιχειρήσεις χαμηλής τάσης και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν άμεσα να απευθυνθούν στα γραφεία της επιχείρησης όταν το ποσό της οφειλής ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα εξόφλησης δεν θα ενταχθούν οι εποχιακές επιχειρήσεις και κυρίως οι τουριστικές.
Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης όμως θα συνοδεύεται και με πρόγραμμα διακοπών ρεύματος για τους κακοπληρωτές.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιώτης ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τόνισε ότι η επιχείρηση γυρίζει σελίδα για τους κακοπληρωτές και δίνει μία νέα ευκαιρία σε όλους.
Σε ερώτηση του www.bankingnews.gr αν το νέο πρόγραμμα ρύθμισης φέρνει πιο δυναμικά το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος, ο υπουργός κ Παναγιώτης Λαφαζάνης, απάντησε ότι η ΔΕΗ προστατεύει τις ευπαθείς και κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν απειλούνται με διακοπές ρεύματος.
Ωστόσο η διοίκηση της ΔΕΗ έδειξε πιο αποφασιστική λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει αρχικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεκάδων εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων να έχουν οφειλές προς την επιχείρηση.
Ποιοι χρωστάνε στη ΔΕΗ
Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσει εμφανίζονται να έχουν τις υψηλότερες οφειλές και το ποσό που τους αναλογεί ανέρχεται σε 1,2 δισ ευρώ.
Τα χρέη προς την επιχείρηση αυξήθηκαν διότι τα τιμολόγια ρεύματος αυξήθηκαν έως 50% από το 2008 μέχρι σήμερα.
Το ποσό των 200 εκατ. ευρώ καταγράφεται ως οφειλή από τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα.
Η οφειλή των 500 εκατομμυρίων ευρώ προέρχεται από εταιρείες υψηλής και μεσαίας τάσης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης