Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mc Kinsey: Η Ελλάδα χρειάζεται 150 δισ. τα επόμενα επτά χρόνια ή 21 δισ. το χρόνο - Πως θα μειωθεί η ανεργία 50%

Mc Kinsey: Η Ελλάδα χρειάζεται 150 δισ. τα επόμενα επτά χρόνια ή 21 δισ. το χρόνο - Πως θα μειωθεί η ανεργία 50%
Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια…ψάχνουν για επενδύσεις - Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στο 5ο Ετήσιο συνέδριο της Capital Link
Το δρόμο προς την ανάπτυξη μπορεί να βρει η ελληνική Οικονομία.
Στα επόμενα επτά χρόνια πρέπει και μπορούν να βρεθούν 150 δισ. ευρώ.
Η οικονομία χρειάζεται ετήσιες επενδύσεις ύψους 21 δισ. ευρώ το χρόνο για να πιάσει τον αρχικό στόχο και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
Την προσέγγιση αυτή έκανε ο Γιώργος Τσόπελας, Managing Director της εταιρείας Mc Kinsey& Company μιλώντας στο 5ο Ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσε η Capital Link.

Ο κ. Τσόπελας ανέφερε ότι οι επενδύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 55 δισ ευρώ του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τα επόμενα χρόνια.
Οι επενδύσεις θα μειώσουν άμεσα στο 50% την ανεργία αφού θα έχουν δημιουργηθεί από 650.0000 έως 770.000 θέσεις εργασίας.
Ο κ. Γιώργος Τσόπελας ανέλυσε τις πηγές χρηματοδότησης. Το ΕΣΠΑ μπορεί να συνεισφέρει 35 δισ ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Από 15 έως 20 δισ ευρώ θα προέλθουν από τις ίδιες τις εταιρείες που συμμετέχουν στις επενδύσεις.
Η ελληνική οικονομία μπορεί να προσελκύσει σχετικά εύκολα τα υπόλοιπα 100 δισ αν η ελληνική κυβέρνηση υλοποιήσει το 65% των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν κανένα κόστος για κανένα τουναντίον συμβάλλουν στην αύξηση των εισοδημάτων.
Οι επενδυτές και ομιλητές του συνεδρίου εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην απονομή της Δικαιοσύνης και στο χρόνο εκδίκασης μιας υπόθεσης με επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για μεταρρύθμιση χωρίς κανένα κόστος..
Ο κ. Τσόπελας είπε ως παράδειγμα ότι για την πραγματοποίηση μιας ιατρικής επένδυσης απαιτείται να δηλωθεί ο αριθμός κλινών και κυρίως απαιτείται στη μετοχική σύνθεση της νεοσύστατης εταιρείας την παρουσία γιατρού ως μετόχου διότι αυτό επιβάλει η νομοθεσία δεκαετιών.
Ο κ. Μιχάλης Μαδιανός Partner της Global Finance αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε ελληνικές εταιρείες όπως είναι εταιρεία Ανδρομέδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών, σε επιχειρήσεις του τομέα υγείας του φαρμάκου και σε εταιρείες υπηρεσιών.
Ο κ. Μαδιανός ειπε ότι η σωτηρία των επιχειρήσεων θα έρθει από την εξωστρέφειά τους.

Ένα τρισεκατομμύρια δολάρια … ψάχνουν ευκαιρίες για επενδύσεις

Η Ελλάδα μπορεί να κέρδισε ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων που αναζητά ευκαιρίες αν διαγράψει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.
Αυτό ανέφερε ο κ. Νίκος Σταθόπουλος Managing Partner BC Partners.Πρόσφατα η εταιρεία του επένδυσε περίπου 500 εκατ. ευρώ στην φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen.
Η επιλογή έγινε διότι είχε εξαγωγικό προσανατολισμό, διαθέτει παραγωγική βάση φαρμάκων και συνάμα είναι και πωλητής.
Η Pharmathen κάνει εξαγωγές σε 80 χώρες και το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ. Περίπου 3 δισ ευρώ έχει επενδύσει στη ελληνική οικονομία από το 2010 τόνισε ο κ Σταθόπουλος , ο οποίος να σημειωθεί ανέβασε την πήχη των προσδοκιών αν το περιβάλλον γίνει πιο φιλικό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γνωστός μεγάλο επενδυτής κ.John P Calamos.
O ελληνικής καταγωγής επενδυτής τόνισε ότι τα κεφάλαια πηγαίνουν εκεί που νοιώθουν καλά.
Τόνισε ότι οι μικρές επιχειρήσεις με καινοτομία μπορούν να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν κύμα αισιοδοξίας.
Ο κ. Πέτρος Δούκας πρώην υφυπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Capital Partners S.A.
Ο κ. Δούκας ως συντονιστής στο πάνελ με θέμα «Επενδύοντας στο Ελληνικό Επιχειρείν.
Στο δρόμο της Ανάκαμψης.»
Αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα να απομακρύνει την εκπαιδευμένη νεολαία στο εξωτερικό με σκοπό την αναζήτηση εργασίας.

Το 5ο ετήσιο συνέδριο της Capital Link έδωσε βήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, είπε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και το ποσοστό αύξησης μπορεί να φθάσει στο 68%.
Δηλαδή ο αριθμός των εργαζόμενων από 10 μπορεί άμεσα να ανέλθει σε 17 υπαλλήλους.
Η δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όμως εξαρτάται από την καινοτομία.
Η κα Λαπροπούλου υποστήριξε ότι πολλά επώνυμα προϊόντα δημιουργήθηκαν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων στον τομέα των χημικών και του ξενοδοχειακού τομέα..
Η γενική διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χάθηκε τζίρος 80 δισ ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα και διαμορφώνεται πλέον στα 80 δισ ευρώ.
Επίσης την ίδια περίοδο τα λουκέτα των επιχειρήσεων έφθασα τα 270.000 ενώ οι αιτήσεις για άνοιγμα νέων επιχειρήσεων ήταν 170.000.
Το αποτέλεσμα όμως αρνητικό αφού εμφανίζονται λουκέτα για 100.000 επιχειρήσεις.
Το κεφάλαιο χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων με ποσά έως 10.000 ευρώ παρουσίασε η κα Αναστασία Τσίλογλου Project Manager Action Finance.
Η ανάγκη χρηματοδότησης στα επίπεδα αυτά είναι μεγάλη από τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.
Η κα Τσίλογλου επισήμανε ότι οι τεχνικές συμβουλές είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης