Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κυριακόπουλος (Kyros Law) στο bankingnews: Ιστορική για τα ελληνικά δεδομένα η δικαίωση Έλληνα ομολογιούχου λόγω PSI

Κυριακόπουλος (Kyros Law) στο bankingnews: Ιστορική για τα ελληνικά δεδομένα η δικαίωση Έλληνα ομολογιούχου λόγω PSI
Το δικηγορικό γραφείο απέφυγε να στραφεί κατά του ελληνικού Δημοσίου που αποφάσισε το κούρεμα των ομολόγων με την εφαρμογή του PSI αλλά στήριξε την αγωγή του κατά της τράπεζας που πούλησε το ελληνικό ομόλογο
Στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατέφυγε ένας πολίτης και κάτοχος ελληνικών ομολόγων αξίας 25.000 ευρώ ο οποίος δικαιώθηκε με την νομική βοήθεια του δικηγορικού γραφείου KYROS LAW OFFICES Γιάννη Κυριακόπουλου και Μαρίας Σκιαδιώτη.
Η επιχειρηματολογία του δικηγορικού γραφείου στηρίχθηκε κυρίως στην άγνοια του ρίσκου που αναλάμβανε ο νέος επενδυτής.
Το δικηγορικό γραφείο απέφυγε να στραφεί κατά του ελληνικού Δημοσίου που αποφάσισε το κούρεμα των ομολόγων με την εφαρμογή του PSI αλλά στήριξε την αγωγή του κατά της τράπεζας που πούλησε το ελληνικό ομόλογο.
Ο κ Γιάννης Κυριακόπουλος είπε στο bankingnews ότι η απόφαση είναι ιστορική για τα ελληνικά δεδομένα καθώς δικαιώνει τον πελάτης μας έναντι της τράπεζας η οποία ποτέ δεν ανέφερε στον πελάτη τον κίνδυνο ανάληψης που αναλάμβανε με την αγορά ελληνικού ομολόγου.
Η σημερινή δικαστική απόφαση αναγνώρισε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν ήταν ασφαλή ως επενδυτική επιλογή.
Ο κ. Γ. Κυριακόπουλος ανάφερε ότι η Τράπεζα μπορεί να κάνει έφεση και να προχωρήσει στον επόμενο βαθμό της ελληνικής Δικαιοσύνης που είναι το Εφετείο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι και στην περίπτωση αυτή ο πελάτης του θα δικαιωθεί διότι το δικηγορικό γραφείο μας μπορεί να αποδείξει και στο δεύτερο βαθμό ότι δεν ήταν ασφαλή επένδυση η τοποθέτηση χρημάτων σε ελληνικά ομόλογα.
Η αρχική απόφαση υποχρεώνει την Τράπεζα να αποπληρώσει τα φυσικό πρόσωπο στην αρχική ονομαστική αξία του ομολόγου.
Έτσι το κούρεμα σε ποσοστό 53% το καταγράφει ως ζημιά η τράπεζα.
Επίσης το Δικαστήριο καταλόγισε και τίμημα ως ηθική βλάβη.
Ο αντίδικος στην περίπτωση αυτή ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Το νομικό της τμήμα αρνήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα το οποίο από τις αρχές του 2010 πουλούσε σωρηδόν κρατικά ομόλογα σε καταθέτες που επιζητούσαν καλύτερη απόδοση για τα χρήματα τους αλλά ποτέ δεν τους είπαν τον κίνδυνο που αναλάμβαναν.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Kyros Law Offices έχεις ως εξής:

Στις10/02/2015 εκδικάσθηκε η πρώτη αγωγή Ομολογιούχου Ελληνικού Δημοσίου – πελάτη του γραφείου μας «Κυριακόπουλος, Σκιαδιώτη & Συνεργάτες» (KYROS LAW OFFICES”, κατά Τράπεζας με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης από το «κούρεμα» των Ομολόγων, το γνωστό «PSI» και εκδόθηκε ήδη η πρώτη απόφαση για το θέμα αυτό από τα Ελληνικά Πολιτικά Δικαστήρια των Αθηνών. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση, ανακοινώνουμε στους πελάτες του γραφείου μας, αλλά και δι’ αυτών σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως απολυμένοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είτε ως Εταιρείες – Πάροχοι Υγείας, είτε ακόμη ως Ασφαλιστικά Ταμεία & Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υπέστησαν την άδικη καθ’ όλα περιουσιακή σφαγή από το περιβόητο PSI («κούρεμα ομολόγων»), ότι το Δικαστήριο ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον πελάτη μας και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να του καταβάλλει αποζημίωση για την ζημία που υπέστη εξ αιτίας της αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία του. Αυτή είναι Η ΠΡΩΤΗ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που από την τόσο άδικη και αδιαφανή διαδικασία του PSI, με την οποία όχι μόνο καταστράφηκαν οι περιουσίες αποταμιευτών, εταιρειών που εξοφλήθηκαν με ομόλογα από το ελληνικό δημόσιο, Ασφ. Ταμείων κλπ αλλά οδηγήθηκε σε τεράστια ύφεση η Χώρα μας. Η πρώτη αυτή απόφαση μας γεμίζει αισιοδοξία για την εξέλιξη και των υπόλοιπων πολλών υποθέσεών μας, ιδιαιτέρως μάλιστα διότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αντικειμενικά υψηλότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τις άλλες υποθέσεις, αφού η πελάτις ήταν η ίδια τραπεζικό στέλεχος και η αντίδικος Τράπεζα διάδοχος της Τράπεζας από την οποία η Πελάτις μας τα απέκτησε αρχικά, που αμφισβήτησε ακόμη και την ευθύνη της από την διαδοχή !Θεωρούμε, την πρώτη αυτή απόφαση μια πολύ σημαντική νίκη των επιχειρημάτων μας και του δικαίου σε πολύ δύσκολες συγκυρίες. Συνεχίζουμετιςακατάπαυστες προσπάθειές μας με ενισχυμένη δύναμη και αποφασιστικότητα για να δικαιώσουμε κάθε έναν από τους ανθρώπους, επιχειρήσεις και φορείς που μας εμπιστεύθηκαν τις ελπίδες τους για απόδοση δικαιοσύνης, με αίσθημα ευθύνης, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα να φτάσουμε μέχρι το τέλος !
Πιστεύουμε στη δύναμη των επιχειρημάτων μας, πιστεύουμε στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Nίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης