Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την είσοδό της στη Wall Street εξετάζει η PeopleCert - Unicorn πλέον η ελληνική startup του Β. Νικολαΐδη

Την είσοδό της στη Wall Street εξετάζει η PeopleCert  - Unicorn πλέον η ελληνική startup του Β. Νικολαΐδη
Aπώτερος στόχος της εταιρείας είναι να εξελιχθεί σε «5corn» ή ακόμα και σε «10corn» - δηλαδή να φτάσει η αξία της στα 5 δισ.δολ. ή ακόμη και στα 10 δισ.δολ.
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει η PeopleCert, η οποία έχει πλέον αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολ., γεγονός που την κατατάσσει στο club των unicorns.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των πιστοποιήσεων με παρουσία σε 230 χώρες του κόσμου, κ. Βύρωνα Νικολαΐδη, αυτή την στιγμή γίνεται αξιολόγηση για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο.
Όπως τόνισε ο ίδιος, στη διάρκεια παρέμβασής του στο 7ο Φόρουμ των Δελφών, απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να εξελιχθεί σε «5corn» ή ακόμα και σε «10corn» -δηλαδή να φτάσει η αξία της στα 5 δισ.δολ. ή ακόμη και στα 10 δισ.δολ.
Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία η PeopleCert κινείται με ρυθμό ανάπτυξης 40% τόσο σε έσοδα όσο και σε κέρδη και στόχος είναι να διατηρήσει αυτό τον ρυθμό.
«Ξεκινήσαμε περίπου 20 χρόνια πριν και γίναμε γνωστοί στην Ελλάδα με το ECDL Πιστοποιήσαμε 800.000 άτομα περίπου με το ECDL: ένας στους τρεις Έλληνες δηλαδή που είναι μεταξύ 20 και 35 έχει περάσει από μας. Μετά προσθέσαμε πιστοποίησης στη γλωσσομάθεια και στην πορεία των ετών έχουμε αναπτύξει ένα πορτφόλιο περίπου 750 πιστοποιήσεις» είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας.
«Θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε την ελληνική σημαία και το ελληνικό dna σε όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα έχει πολλά και πολύ καλά ταλέντα» σημείωσε ο επικεφαλής της PeopleCert.
Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι η Ελλάδα δεν βοηθά τους επιχειρηματίες για να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους, σημείωσε:
«Εμείς έχουμε εμπειρία να κάνουμε δουλειά σε 230 χώρες σε Ευρώπη και Αμερική. Δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα είναι η δυσκολότερη, αλλά είναι από τις πιο δύσκολες χώρες παγκοσμίως για να κάνει κανείς δουλειά. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχουν λευκά, μαύρα και γκρίζα σημεία στο νομικό πλαίσιο. Το άσπρο και το μαύρο στις πιο πολλές χώρες είναι ένα 80% και το γκρίζο είναι ένα 20%. Στην Ελλάδα το γκρίζο είναι 80%. Και από 10% το μαύρο και το άσπρο».
Ωστόσο ανέφερε ότι η Ελλάδα παραμένει καλή στο κομμάτι της εργατικής νομοθεσίας. «Εχουμε μία εργατική νομοθεσία η οποία είναι ισορροπημένη μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και αυτό το πράγμα πρέπει να διαφυλάξουμε. Γιατί δίνει τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να έχουν τη βάση τους εδώ, να έχουν Έλληνες εργαζόμενους οι οποίοι είναι πολύ καλοί και πολύ ικανοί, να τους πληρώνουν πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο θετικά σημεία και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης