Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φούρνοι «Βενέτης»: Αλλάζουν τη συνταγή του παγωτού Δωδώνη - Φυσικό γάλα και όχι φρέσκο γάλα

Φούρνοι «Βενέτης»: Αλλάζουν τη συνταγή του παγωτού Δωδώνη - Φυσικό γάλα και όχι φρέσκο γάλα
Ο κ. Μονεμβασιώτης αποκάλυψε ότι θα έχει τη δική του φάρμα για να έχει πρόσβαση στη πρώτη ύλη που είναι το γάλα
Από πωλητής … ιδιοκτήτης της εταιρείας «Παγωτά Δωδώνη».
Πέρασαν 40 χρόνια για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΒΕΝΕΤΗ» κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη που από πωλητής των παγωτών Δωδώνη το 1984 έγινε ο βασικός μέτοχος της εταιρείας το 2024.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 32 μήνες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς με τις τράπεζες που είχαν τα δάνεια της εταιρείας συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Το «θεϊκό» Παγωτό Δωδώνη μετά την εξαγορά του θα εισέλθει σε μία νέα πορεία σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη με το προϊόν να πάρει τη θέση που του αξίζει στην αγορά.
Η επανακυκλοφορία του παγωτού θα γίνει με πρώτη ύλη το φυσικό γάλα και όχι με φρέσκο γάλα με τον κ Μονεμβασιώτη να διευκρινίζει ότι το φρέσκο γάλα μπορεί να γίνει με σκόνη γάλακτος και με ένα ανακάτεμα να είναι φρέσκο γάλα ενώ το φυσικό γάλα θα προέρχεται από αγελαδινό και πρόβειο γάλα.
Τα δύο ζώα έχουν προστεθεί στην ετικέτα της εταιρείας δίνοντας σαφές στίγμα προς τους καταναλωτές και τον ανταγωνισμό.
Ο κ. Μονεμβασιώτης αποκάλυψε ότι θα έχει τη δική του φάρμα για να έχει πρόσβαση στη πρώτη ύλη που είναι το γάλα.
Η μονάδα προσδιόρισε ότι θα είναι στη Βοιωτία και το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ.
Το «μυστικό» της αξίας για την εξαγορά της εταιρείας.
Ο κ. Μονεμβασιώτης πέρα από τη γραφειοκρατία την οποία έζησε από πρώτο χέρι για την απόκτηση της εταιρείας είπε ότι έγινε κάτοχος της εταιρείας αγοράζοντας από τις τράπεζες τα δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Το bankingnews με ερώτηση ζήτησε να μάθει το «κούρεμα» που του έγινε στα δάνεια χωρίς όμως να δοθεί απάντηση επικαλούμενος την γραπτή δέσμευση που έχει με τις τράπεζες.
Τα πλήρη στοιχεία της εξαγοράς θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβριο του 2025 με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της «ΒΕΝΕΤΗΣ» του 2024.
Η εξαγορά έγινε σε ποσοστό 50% με χρηματοδότηση και 50% με ίδια κεφάλαια.
Το ονομαστικό τίμημα με βάση το EBITDA της εταιρείας Παγωτά Δωδώνη είναι εξωπραγματικό διότι αντιστοιχεί σε 235 φορές στα ετήσια λειτουργικά κέρδη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παγωτά Δωδώνη κ Χαράλαμπος Σαββίνος προσδιόρισε ότι ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ και το EBITDA διαμορφώθηκε στις 150.000 ευρώ για το 2023.
Τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022 λένε ότι ο κύκλος εργασιών ήταν στα 5 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στις 400.000 ευρώ.

Η περιπέτεια των 32 μηνών μέχρι την εξαγορά

Η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη δεν έχει καμία σχέση με την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και οι δύο εταιρείες να χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα από τη δεκαετία του 1970.
Η κρίση χτύπησε την πόρτα της εταιρείας το 2010 ενώ το 2007 είχε αγοραστεί από την NBGi Private Equity Fund, το οποίο την εγκατέλειψε λόγω των χρεών που είχε η εταιρεία και πέρασε στις τράπεζες.
Ο κ. Χαράλαμπος Σαββίνος ανέφερε ότι το 2012 οι τράπεζες έκοψαν τις γραμμές πίστωσης και η εταιρεία σταμάτησε να πληρώνει τα δάνεια της και φρόντισε για την επιβίωσή της.
Ο κ. Μονεμβασιώτης περιέγραψε τις δυσκολίες της διαδικασίας εξαγοράς καθώς έπρεπε να φτιάξει εταιρεία αγοράς κόκκινων δανείων για να εισέλθει στη διαδικασία και σήμερα η εταιρεία είναι «καθαρή» από δάνεια.
Η μεγάλη του απορία πως ο καταναλωτής πληρώνει τις υψηλές τιμές.
Στο ζήτημα της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας ο κ. Μονεμβασιώτης ξεσπάθωσε κατά των πολυεθνικών εταιρειών και ζήτησε την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώνοντας με έμφαση ότι όποια ελληνική μονάδα παράγει την έχουν βάλει στόχο να την κλείσουν.
Άφησε αιχμές για τις τιμολογήσεις των πολυεθνικών ομίλων όπως και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πως ο καταναλωτής με τον χαμηλότερο μισθό πληρώνει τις πιο υψηλές τιμές για την αγορά προϊόντων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης