Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όχι πια Hilton... The Ilisian μετονομάζεται το εμβληματικό ξενοδοχείο: Εγκαίνια το 2025 για την επένδυση των 340 εκατ. ευρώ

Όχι πια Hilton... The Ilisian μετονομάζεται το εμβληματικό ξενοδοχείο: Εγκαίνια το 2025 για την επένδυση των 340 εκατ. ευρώ
Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας 3 φορές περισσότερες από αυτές του Hilton σε λειτουργία - Στο 1,25 δισ. ευρώ η συνολική συνεισφορά στην οικονομία
Παρουσία τουν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου... Hilton που θα εγκαινιαστεί το 2025 φέροντας το όνομα «The Ilisian» 
Στην πρώτη παρουσίαση του έργου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας τα οφέλη της επένδυσης.
«Δεν συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής, για να μην πω μιας πόλης.
Πρόκειται για μία γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και οδηγεί την πρωτεύουσα στο μέλλον... δημιουργείται ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της λογικής για τουρισμό ποιότητας και βιωσιμότητας», ανέφερε από πλευράς του ο Κ. Μητσοτάκης.

Μεγάλη επένδυση

Την παρουσίαση και το όνομα του έργου «The Ilisian» αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, παρουσιάζοντας τον νέο προορισμό που αναπτύσσεται στην Αθήνα, με την ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Hilton στην περιοχή των Ιλισίων.
«Δημιουργούμε έναν προορισμό που θα προσφέρει στην πόλη και θα εμπνέεται από αυτή», είπε παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του project που «θα ξεπεράσει τα 340 εκατ. ευρώ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντακόπουλος της ΤΕΜΕΣ, προσθέτοντας πως, δημιουργείται «με στόχο να αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, να προσφέρει αλλά και να εμπνέεται από αυτή... θα είναι ένας νέος προορισμός που θα φιλοξενεί τόσο το ξενοδοχείο όσο και τις ιδιωτικές κατοικίες, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.
Η συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του στην ελληνική οικονομία να εκτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ όπως είπε ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, βάσει σχετικής μελέτης που έκανε το πανεπιστήμιο Πειραιώς.

800 θέσεις εργασίας

Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν έως και 800 άμεσες θέσεις εργασίες, περίπου τρεις φορές περισσότερες από αυτές του Hilton σε λειτουργία.
Στα 65 χιλ. τ.μ. του ο προορισμός «The Ilisian» θα περιλαμβάνει σειρά από χρήσεις ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και ευεξίας, όπως ξενοδοχείο υπό την ονομασία Contrad, επώνυμες κατοικίες, club, πισίνα, εστιατόρια, καταστήματα κ.α.
Ο νέος προορισμός θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2025.
ilisian.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης