Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Avax: Επιτυχής έκδοση 7ετούς ομολόγου από τη θυγατρική - Ιωάννου: Ορόσημο για τον Όμιλο

Avax: Επιτυχής έκδοση 7ετούς ομολόγου από τη θυγατρική - Ιωάννου: Ορόσημο για τον Όμιλο
Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου
Σχετικά Άρθρα
Σε επιτυχή έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ, διάρκειας 7 ετών, προχώρησε η AVAX Παραχωρήσεις, θυγατρική της AVAX ΑΕ.
Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις προοπτικές ανάπτυξης της Εταιρίας και του Ομίλου.
Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου ΑΒΑΞ, με την θυγατρική ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις ΜΑΕ, εταιρία συμμετοχών σε έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, να αναλαμβάνει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων, με παράλληλη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης κατασκευαστικής ΑΒΑΞ ΑΕ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, κος Χρήστος Ιωάννου δηλώνει:
«Η επιτυχής έκδοση του ομολογιακού δανείου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο μας.
Η συμμετοχή των τραπεζών PIRAEUS BANK, ALPHA BANK, NATIONAL BANK OF GREECE, BANK OF CYPRUS και ATTICA BANK αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή μας πορεία.
Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία μέσω βιώσιμης ανάπτυξης.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις συμμετέχουσες τράπεζες για την υποστήριξή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής».

Ικανοποίηση

Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΒΑΞ για την ολοκλήρωση της έκδοσης Ομολογιακού Δανείου (Ύψους 300 εκατομμυρίων και 7ετούς διάρκειας) από τη θυγατρική ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις.
Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική που εκτελεί με συνέπεια και επιτυχία την τελευταία πενταετία. Τα προηγούμενα ορόσημα ήταν:
Η επιτυχημένη αποεπένδυση από non-core ή ώριμα assets.
Η κατακόρυφη μείωση του δανεισμού (η οποία θα συνεχιστεί).
Η αύξηση του ανεκτέλεστου σε ιστορικά υψηλά (με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους)
Την σαφή αποτύπωση των τομέων δραστηριοποίησης σε επίπεδο Εταιριών:

ΑΒΑΞ, ΕΤΕΘ (Κατασκευές)
ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις (Παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ)
Ixion (Ενέργεια)
AVAX Development (Real Estate)
TASK, Auteco, Μαρίνα Αθηνών (Άλλες δραστηριότητες)
Με την ολοκλήρωση και αυτού του ορόσημου ο Όμιλος επιτυγχάνει:

Τη διασφάλιση κεφαλαίων ώστε η ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις σε έργα Παραχώρησης και ΣΔΙΤ.
Την ευκρινέστερη εικόνα των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου, καθώς αποτυπώνονται πλέον αντίστοιχα με τη δραστηριότητα κάθε τομέα του Ομίλου. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως εκ τούτου, η μητρική ΑΒΑΞ, η οποία είναι και η κύρια κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου, περιορίζει πλέον το δανεισμό της στις ανάγκες εκτέλεσης των έργων.)
Τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με τα κυριότερα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της χώρας.
Τη βελτίωση των όρων δανεισμού σε επίπεδο Ομίλου.
Την αναδιάρθρωση των πιστωτικών ορίων του Ομίλου από τις τράπεζες για περαιτέρω ανάγκες όπως η έκδοση εγγυητικών, LCs κτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης