Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα εποχή στην πληρωμή λογαριασμών από τις επιχειρήσεις με το Epsilon Pay

tags :
Νέα εποχή στην πληρωμή λογαριασμών από τις επιχειρήσεις με το Epsilon Pay
Αυτόματη εκτέλεση και συμφωνία λογιστικών εγγραφών σε κάθε πληρωμή λογαριασμών

Ακόμα ένα εργαλείο για την πληρωμή των λογαριασμών τους έχουν οι επιχειρήσεις, εκτός του internet banking και των ειδικών mobile εφαρμογών. Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει τη νέα μοναδική λειτουργικότητα Πληρωμές Οργανισμών (Bill Payments), που πραγματοποιεί πληρωμές λογαριασμών απευθείας στο σύστημα ERP μέσω του Internet Banking της Τράπεζας.
Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας Epsilon Pay, με χρήση κωδικών εισόδου στο Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας για Επιχειρήσεις.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση διαθέτει λογισμικό PYLON Hybrid, Galaxy ή Epsilon Smart της EPSILON NET, μπορεί τώρα εύκολα να εκτελεί τις πληρωμές οργανισμών μέσω του Epsilon Pay.
Με τον τρόπο αυτό αυτοματοποιούνται οι πληρωμές της επιχείρησης με ασφάλεια, πραγματοποιώντας άμεσα τη συμφωνία των λογιστικών εγγραφών, και βελτιώνοντας τον χρόνο και το κόστος διαχείρισής τους.
Επιπλέον, στη διάθεση των επιχειρήσεων είναι η αυτοματοποίηση εισπράξεων με χρήση κωδικών Epsilon Pay RF στα τιμολόγια που εκδίδονται σε πελάτες, αλλά και η υπηρεσία διαχείρισης λογαριασμών για πληροφόρηση αναφορικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο.
Η καινοτόμα αυτή προσέγγιση στις ηλεκτρονικές πληρωμές, η οποία εμπίπτει στο πεδίο του embedded banking, γίνεται πραγματικότητα μέσα από μία σύμπραξη - ορόσημο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή, δεδομένα: τη συνεργασία του Ομίλου EPSILON NET με την Εθνική Τράπεζα.

Πώς λειτουργεί το Epsilon Pay

Το Epsilon Pay αποτελεί την κοινή ψηφιακή πλατφόρμα των δύο Ομίλων που προσφέρει τις λειτουργικότητες:

  • Πληρωμές Λογαριασμών (Bill Payments)
  • Αυτοματοποίηση Εισπράξεων (Epsilon Pay RF)
  • Πληροφόρηση / Dashboard (Epsilon Pay ΒΙ)
  • Διαχείριση Λογαριασμών (Account Aggregator)

Το επιπλέον πλεονέκτημα της νέας αυτής λύσης πληρωμών είναι ότι προσφέρει την αυτόματη εκτέλεση και συμφωνία λογιστικών εγγραφών σε κάθε τραπεζική συναλλαγή της επιχείρησης, λύνοντας τα χέρια σε λογιστές, στελέχη επιχειρήσεων και λογιστικών γραφείων και διευκολύνοντας τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων στη διαχείριση πληρωμών και οφειλών.
Με την αναλυτική πληροφόρηση και τα στατιστικά που η επιχείρηση έχει στη διάθεσή της, μπορεί να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για ένα σημαντικό κομμάτι των εξόδων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία της.
shutterstock_2242410029.jpg
Διαδικασία ενεργοποίησης

Εάν η επιχείρηση διαθέτει λογισμικό PYLON Hybrid, Galaxy ή Epsilon Smart μπορεί να ενεργοποιήσει το Epsilon Pay, απευθείας από το σύστημά της, με απλά βήματα:

1.       Επιλογή στο portal Epsilon Net / My Account τη συνδρομή της επιχείρησης ή εναλλακτικά εκδηλώνετε ενδιαφέρον μέσω του https://epsilonpay.eu
2.       Επιλογή των λειτουργικοτήτων που ταιριάζουν στην επιχείρηση και ολοκλήρωση της αγοράς.
3.       Επιλογή της λειτουργικότητας που πρέπει να ενεργοποιηθεί στην ενότητα Προσβάσεις και αυτόματη μεταφορά στην σελίδα για την εγγραφή της επιχείρησης με τους κωδικούς εισόδου στο Internet Banking. Ειδικά, για τη λειτουργικότητα Αυτοματοποίηση Εισπράξεων, οι προϋποθέσεις εγγραφής βρίσκονται εδώ.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ένας νέος κόσμος δυνατοτήτων, που μας αποκαλύπτει η τεχνολογική πρωτοπορία του Ομίλου EPSILON NET, έρχεται σύντομα να προστεθεί στη φαρέτρα των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρηματικοί πελάτες της Εθνικής Τράπεζας με συμβατά λογισμικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης