Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Jumbo: Στο +8% ο στόχος για την αύξηση τζίρου και κερδών το 2024, κόντρα στα εμπόδια διεθνώς

Jumbo: Στο +8% ο στόχος για την αύξηση τζίρου και κερδών το 2024, κόντρα στα εμπόδια διεθνώς
Για τον όμιλο JUMBO, o Ιούλιος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +2% συνολικά
Σχετικά Άρθρα
Η ένταση στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με την κορύφωση των καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμπορευμάτων κατά το κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο του έτους, έχουν δημιουργήσει νέα, ασύμμετρα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα, αναφέρει η Jumbo, υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων έχει διπλασιαστεί και το κόστος έχει εκτοξευθεί, καθιστώντας αδύνατο τον προγραμματισμό και την ομαλή εξυπηρέτηση της αγοράς.
«Δυστυχώς οι φόβοι και οι πρόσφατες εκτιμήσεις της διοίκησης του Ομίλου Jumbo επαληθεύονται», σημειώνει σε ανακοίνωση η Εταιρεία, εξηγώντας: Ενώ αρχικά, το «κλείσιμο» της διώρυγας του Σουέζ είχε προσωρινό χαρακτήρα, τώρα πια φαίνεται να επηρεάζει ολόκληρο το 2024 αφού -προς το παρόν- δεν διακρίνονται σημάδια προόδου.
Παρά την αρνητική συγκυρία που έχει δημιουργηθεί στο παγκόσμιο εμπόριο, η διοίκηση του Ομίλου Jumbo πιστεύει ακράδαντα ότι η εξομάλυνση στην τροφοδοτική αλυσίδα (με τις όποιες θετικές συνέπειες), θα επέλθει μόνο μετά από συντονισμένη πολιτική παρέμβαση, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Χωρίς αμφιβολία, η αδυναμία παράδοσης των προϊόντων εντός των συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα των αποθεμάτων για το 2024.
Ο Όμιλος JUMBO προσαρμόζει ανάλογα την πολιτική του, με αποκλειστικό γνώμονα τη διατήρηση των τιμών σε επίπεδα εναρμονισμένα με τα εισοδήματα των καταναλωτών.

Για το 2024, η εκτίμηση της διοίκησης του Ομίλου JUMBO, αναφορικά με την αύξηση τζίρου και των κερδών είχε τεθεί στο 8%.
«Αν και οι πωλήσεις του εξαμήνου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή δεν θα πρέπει να δημιουργούν την αισιοδοξία διατήρησης του ρυθμού ανάπτυξης και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι πιθανότητες είναι οι συνθήκες να χειροτερεύσουν προτού καλυτερεύσουν.
Με βάση τα δεδομένα όπως ισχύουν σήμερα και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για το 2024 θα είναι στο +4% με την κερδοφορία να φλερτάρει με τα επίπεδα του 2023.
Μόνιμη δέσμευση της διοίκησης της Jumbo αποτελεί η έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων – συνεταίρων. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας κάθε εκτίμηση για το μέλλον μπορεί να θεωρηθεί άμεσα ξεπερασμένη.
Όσον αφορά την πορεία των πωλήσεων κατά το επτάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του Ομίλου, είναι αυξημένες κατά +7% περίπου.
Για τον όμιλο JUMBO, o Ιούλιος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +2% συνολικά, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα», σημειώνει η Εταιρεία.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα

Ελλάδα

Τον Ιούλιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.
Συνολικά για το επτάμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +7% περίπου σε σχέση με το 2023.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιούλιο του 2024, ήταν μειωμένες κατά -10% περίπου.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το επτάμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 1% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου τον Ιούλιο του 2024 παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το επτάμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +7% περίπου τον Ιούλιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το επτάμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης