Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το α’ 3μηνο του 2025 η εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – Citigroup και Morgan Stanley οι οικονομικοί σύμβουλοι

Το α’ 3μηνο του 2025 η εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – Citigroup και Morgan Stanley οι οικονομικοί σύμβουλοι
Η διοίκηση της Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα
Η Metlen Energy & Metals SA σκοπεύει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, καθώς αναμένεται να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμά της για την εισαγωγή της στο βρετανικό χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εισηγμένη στην Αθήνα εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, ενώ η διοίκηση της Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Ελληνική «βοήθεια» στο Λονδίνο

Σύμφωνα με το Bloomberg η κίνηση της Metlen, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού εισαγωγής στο χρηματιστήριο, αφού η πόλη είδε εταιρείες να προτιμούν τη Νέα Υόρκη.
Η Βρετανία ανακοίνωσε νέους κανόνες τον περασμένο μήνα που επιτρέπουν στους εκδότες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αναζητήσουν μια δεύτερη εισαγωγή στην πόλη.
Η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ.
Επίσης, εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Metlen τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα και διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της».
Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995.
Η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για μη σιδηρούχα μέταλλα.
Οι μέτοχοι ενέκριναν τον Ιούνιο την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από Μυτιληναίος για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης