Επιχειρήσεις

Cenergy: Εκτόξευση 139% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο 2024, ξεπέρασαν τα 56 εκατ. ευρώ

tags :
Cenergy: Εκτόξευση 139% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο 2024, ξεπέρασαν τα 56 εκατ. ευρώ
Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 119,5 εκατ. ευρώ (+39% σε ετήσια βάση, περιθώριο κέρδους 14,7%)
Σχετικά Άρθρα
Εντυπωσιακή αύξηση καθαρής κερδοφορίας κατέγραψε η Cenergy Holdings το α' εξάμηνο του 2024, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 54,46 εκατ. ευρώ, στο +139% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους. 
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 812 εκατ. ευρώ με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και στους δύο κλάδους.
Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 119,5 εκατ. ευρώ (+39% σε ετήσια βάση, περιθώριο κέρδους 14,7%), αποτυπώνοντας την ισχυρή δυναμική τόσο στον τομέα των καλωδίων, με το αναπροσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να αυξάνεται περαιτέρω στο 14,2% (α' εξάμηνο 2023: 12,1%), όσο και στον τομέα των σωλήνων χάλυβα, με το αναπροσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 16,1%, σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του α' εξαμήνου 2023.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών αυξήθηκε σε 3,38 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2024 λόγω της σημαντικής ανάθεσης παραγγελιών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Εταιρεία, επιπρόσθετα, ανακοινώνει την πρόθεσή της να αντλήσει κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ. Η Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα στηρίξει την επέκταση στις ΗΠΑ και γενικούς εταιρικούς σκοπούς, και στο βαθμό που απαιτείται, θα χρηματοδοτήσει περαιτέρω βελτιώσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ελλάδα.
Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων καθώς και των επικρατουσών συνθηκών της αγοράς.

Επικαιροποίηση εκτιμήσεων για ετήσια λειτουργική κερδοφορία και μεσοπρόθεσμες οικονομικές επιδιώξεις

Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA για το οικονομικό έτος 2024 εκτιμάται πλέον μεταξύ 245 και 265 εκατ. ευρώ (από 230-250 εκατ. ευρώ).
Δεδομένων της νέων εκτιμήσεων για τις ετήσιες οικονομικές επιδόσεις, το ιστορικά υψηλό επίπεδο του ανεκτέλεστου υπόλοιπου και των θετικών προοπτικών της αγοράς, ο Όμιλος θέτει μεσοπρόθεσμες οικονομικές επιδιώξεις που περιλαμβάνουν ισχυρή οργανική αύξηση των πωλήσεων και αναπροσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 380 – 420 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε:
«Η συνεχής βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και η ισχυρή κερδοφορία που επιτεύχθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Cenergy Holdings γύρω από τη δημιουργία αξίας. Τα περιθώρια κερδοφορίας του τομέα των σωλήνων χάλυβα αυξήθηκαν σημαντικά οδηγώντας τα περιθώρια κέρδους του Ομίλου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, ο τομέας των καλωδίων συνέχισε να επωφελείται από την επέκταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεχή άνοδο των έργων ΑΠΕ πετυχαίνοντας, για άλλη μια φορά, ισχυρές επιδόσεις.
Η επικαιροποιημένη εκτίμηση για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 πηγάζει από τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο, καθώς και από την προσήλωσή μας στην επιτυχή εκτέλεση απαιτητικών ενεργειακών έργων για τη μεταφορά ενέργειας σε όλο τον κόσμο.
Η Cenergy Holdings εισέρχεται πλέον σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης. Οι ισχυρές επιδόσεις ολόκληρου του Ομίλου τα τελευταία τρίμηνα και η ελκυστική μεσοπρόθεσμη προοπτική, ειδικά στον τομέα των καλωδίων, υποστηρίζει την πρόσφατη ανακοίνωσή μας να επιταχύνουμε την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ ταυτόχρονα με μια ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου. Η αμερικανική αγορά είναι μια μεγάλη και γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά με ελκυστικά χαρακτηριστικά για τον τομέα των καλωδίων, και η απόφαση για επέκταση στις ΗΠΑ αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου για την επίτευξη κερδοφόρας και βιώσιμης ανάπτυξης, διατηρώντας την προσήλωση του στην κερδοφορία μέσα από τον σαφή ρόλο που διαθέτει στο νέο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο».

Οι οικονομικές επιδόσεις:

Καταγραφή_252.JPG

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω αρχείο τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.
Cenergy_-_Οικονομικά_αποτελέσματα_α_εξαμήνου_2024.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης