Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Sarantis: Ισχυρές ταμειακές ροές στο 2ο εξάμηνο 2024 με στόχο EBITDA 80 εκατ – Εστιάζει στην ανάπτυξη η διοίκηση

Sarantis: Ισχυρές ταμειακές ροές στο 2ο εξάμηνο 2024 με στόχο EBITDA 80 εκατ – Εστιάζει στην ανάπτυξη η διοίκηση
Οι καλές ταμειακές ροές θα υπερκαλύψουν το δανεισμό στο τέλος της τρέχουσας χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Πεπεισμένη ότι θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει εμφανίστηκε η διοίκηση της Sarantis κατά την ενημέρωση των αναλυτών, ενώ τόνισε πως το τρίτο τρίμηνο 2024 έχει τη δυναμική του εξαμήνου, αν και υπήρξε μία πίεση τον Αύγουστο που ίσως μειώσει λίγο το growth.
Οι αναλυτές εστίασαν στους στόχους για το έτος 2024, ήτοι 80 εκατ. ευρώ EBITDA και 61 EBIT, καθώς η δυναμική του εξαμήνου, δείχνει πως οι στόχοι μπορούν να ξεπεραστούν.
Η διοίκηση ωστόσο, ανέφερε πως περιμένει αύξηση του ανταγωνισμού και προς το παρόν αισθάνεται άνετα με την εκτίμηση που έχει δώσει.
Παράλληλα εστιάζει στην ανάπτυξη και η στρατηγική της είναι να φέρει περισσότερη ανάπτυξη στις χώρες που δραστηριοποιείται αλλά και να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες για εξαγορές.
Ο ισχυρός ισολογισμός και η πορεία των πωλήσεων μέχρι στιγμής δείχνουν πως είναι στο σωστό δρόμο.
Επίσης όπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπούρας και ο οικονομικός διευθυντής Χρήστος Βάρσος, το δεύτερο εξάμηνο είναι πάντα καλύτερο στις ταμειακές ροές και φέτος μάλιστα αναμένεται καλύτερη πορεία, εξέλιξη που όχι μόνο θα μηδενίσει τον καθαρό δανεισμό, αλλά θα τον γυρίσει σε αρνητικό (ταμείο μεγαλύτερο των δανείων).
Στο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 43,9 εκατ. ευρώ, παρά την πληρωμή του μερίσματος, των δανείων της Stella Pack και της αγοράς ιδίων μετοχών.
Τα προϊόντα suncare στήριξαν την ανάπτυξη, καθώς ο καιρός ήταν καλός αλλά και ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί περισσότερο και προσέχει.
Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα σημείωσε πως ο στόχος είναι επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ, αλλά κάποιες έχουν πάει λίγο πίσω (Stella Pack και κέντρο διανομής στα Οινόφυτα) με αποτέλεσμα 3-5 εκατ. ευρώ να γίνου το 2025. Ξεκαθάρισε πάντως η διοίκηση πως όλες οι επενδύσεις θα γίνουν.
Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είχαν αδύναμο κέρδος προ φόρων και τόκων, είπε πως το χαμηλό περιθώριο που έχουν, διαμορφώνει τη στρατηγική της διοίκησης να μην επενδύει σε αυτά, αλλά μόνο ως συμπλήρωμα της παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ ανέφερε πως βοηθά η παραγωγή τους το περιθώριο άλλων προϊόντων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της αγοράς και αυτά έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επενδυτές με τη μετοχή να καταγράφει ισχυρή άνοδο.
Τα δημοσιευμένα EBITDA που περιλαμβάνουν και την πρόσφατη εξαγορά της Stella Pack αυξήθηκαν 45,3% και ανήλθαν στα 41,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 24,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26,8%. Από την αγορά της Πολωνίας προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων (94,3 εκατ. ευρώ) λόγω και της εξαγοράς και ακολουθεί η Ελλάδα με 88,9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης