Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μουζάκης κατά Εθνικής Τράπεζας: Καταχρηστική η απόφαση για κατάσχεση μισθωμάτων

Μουζάκης κατά Εθνικής Τράπεζας: Καταχρηστική η απόφαση για κατάσχεση μισθωμάτων
Η Εταιρεία έχει ενεργοποιήσει τις απαραίτητες εξωδικαστικές και δικαστικές διαδικασίες
Σχετικά Άρθρα
Την αντίδρασή της για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε (συντηρητική) κατάσχεση μισθωμάτων, εξέφρασε η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, η εισηγμένη αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο διασφάλισης της διαρκούς και ακριβούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σε συνέχεια των από 15.7.2024 και 27.8.2024 ανακοινώσεών της και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρ. 27 του Ν. 4443/2016 και του άρ. 7 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 (MAR) περί δημοσίευσης προνομιακών πληροφοριών, προχωρεί στην παρούσα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικές εξελίξεις ήδη δημοσιευμένης προνομιακής πληροφορίας.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της από 27.8.2024 ανακοίνωσης περί της χορήγησης προς την Εταιρεία Προσωρινής Διαταγής εν σχέσει με την ήδη ασκηθείσα Ανακοπή του άρθρου 632 ΚΠολΔ και τη σχετική Αίτηση Αναστολής κατά της Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (εφ’εξής «η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» ή «η Τράπεζα») για αναφερόμενη οφειλή απορρέουσα από αναφερόμενη εγγυητική ευθύνη υπέρ της πρωτοφειλέτριας εταιρείας με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ», η Εταιρεία ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, στην οποία προέβη η Τράπεζα.
Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προέβη σε συντηρητική κατάσχεση μισθωμάτων, που λαμβάνει η Εταιρεία, εις χείρας μισθωτών, επιτάσσοντάς τους να τα παρακρατούν και να μην τα αποδίδουν ούτε στην εκμισθώτρια Εταιρεία αλλά ούτε και στην Τράπεζα.
Η ανωτέρω ενέργεια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχεται ως καταχρηστική, λαμβάνουσα χώρα κατά τη διάρκεια ισχύος της Προσωρινής Διαταγής του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί αναστολής της Διαταγής Πληρωμής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ υφίσταται ήδη εμπράγματη εξασφάλιση για ποσό πολλαπλάσιο της απαίτησης και συνεπώς έρχεται σε αντίθεση με τα συναλλακτικά ήθη και την καλή πίστη.
Η Εταιρεία έχει ενεργοποιήσει τις απαραίτητες εξωδικαστικές και δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της, τη φήμη και την περιουσία της.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης