Τελευταία Νέα
Gun Room

Το ζευγάρι πιστολιών USP Match της Lara Croft

Το ζευγάρι πιστολιών USP Match της Lara Croft
Στα ηλεκτρονικά παιχνίδια η λαίδη Croft κουβαλάει ένα ζευγάρι πιστόλια IWI Desert Eagle, που είναι από τα ισχυρότερα διαθέσιμα όπλα χειρός

Το franchise τίτλων “Tomb Raider” είναι από τα πλέον επιτυχημένα στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Το 2001 έκανε το πέρασμα στην κινηματογραφική οθόνη με πρωταγωνίστρια την (τότε) ανερχόμενη Αντζελία Τζολί στο ρόλο της ριψοκίνδυνης και καλλιεργημένης λαίδης Λάρα Κρόφτ.
Ακολούθησε to “Craddle of Life” (2003) του οποίου κάποιες σκηνές διαδραματίζονται στη Σαντορίνη. Το 2018 υπήρξε μια επανεκκίνηση με νέα πρωταγωνίστρια (Αλίσια Βίκαντερ), χωρίς όμως να επαναληφθεί η αρχική επιτυχία στο ταμείο.
Αυτό που ξεχωρίζει το “Tomb Raider” από τις άλλες περιπέτειες είναι η κεντρική ηρωίδα που διαθέτει φυσικές ικανότητες που θα ντρόπιαζαν τους περισσότερους άνδρες και ταυτόχρονα βασίζεται στη γνώση και την ευφυία. Όταν τα παραπάνω αποτυγχάνουν … στρέφεται σε δύο πιστόλια που είναι δεμένα σε θήκες στους γοφούς της!  
1_158.jpg

Αναγκαστική αλλαγή

Στα ηλεκτρονικά παιχνίδια η λαίδη Κροφτ κουβαλάει ένα ζευγάρι πιστόλια IWI Desert Eagle, που είναι από τα ισχυρότερα διαθέσιμα όπλα χειρός. Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν. Γρήγορα όμως ανακάλυψαν οτι τα βάρους δύο κιλών (έκαστο) “σαραντατεσσάρια” ήταν πολύ ογκώδη για το μέγεθος και τη δύναμη των χεριών της Τζολί. Ήταν αδύνατο να γυριστούν κάποιες σκηνές δράσης με αυτά και ακόμη περισσότερο να απεικονιστεί η εμβληματική κίνηση του χαρακτήρα που δεν είναι άλλη από την ταυτόχρονη ανύψωση και πυροδότηση και των δύο.
Ο οπλουργός της παραγωγής Ρίτσαρντ Χούπερ  αναζήτησε έναν ικανοποιητικό συμβιβαμό μεταξύ βάρους και εντυπωσιασμού. Κατέληξε στο πρόσφατα καταργηθέν Heckler & Koch USP Match (το οποίο παραγόταν για σκοποβολή από το 1996 ως το 1999). Αυτό του έδινε τη δυνατότητα για όπλα που οπτικά θυμίζουν το Desert Eagle, όμως λόγω πολυμερικού σκελετού είναι πολύ ελαφρότερα. Καθώς είναι σχεδιασμένα για φυσίγγια μικρότερου μήκους από το .44 Magnum, το μέγεθος της λαβής ήταν πολύ βολικότερο για τις παλάμες της πρωταγωνίστριας. Τα στοιχεία της Η&Κ δείχνουν πως τα περισσότερα USP Match βγήκαν από το εργοστάσιο σε διαμέτρηυμα .45 ACP. Όμως εστίασαν στην αναζήτηση δύο όμοιων όπλων σε 9mm Para. Είναι πολύ ευκολότερο να τροποποιηθούν για να βάλλουν με αξιοπιστία αβολίδωτα φυσίγγια σε σχέση με το .45 και επιπλέον  τα πυρομαχικά είναι πολύ πιο οικονομικά και ευρέως διαθέσιμα στους παραγωγούς ταινιών. 
3_228.jpg

Επιλογή και τροποποιήσεις 

Θέλοντας να πετύχει το μέγιστο οπτικό εφέ στην οθόνη, ο Χούπερ εξασφάλισε δύο από τα σπάνια υποδείγματα του USP Match με ανοξείδωτα κλείστρα. Δείχνουν εντυπωσιακότερα και δημιουργούν μια οπτική αντίθεση με τα μαύρα αντίβαρα που έχουν προστεθεί στο εμπρός μέρος των όπλων. Αν και μοιάζει εξωτερικά με φλογοκρύπτη ή αντισταθμιστή ανάκρουσης, δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένα κάλυμμα που περιβάλλει τις μακρύτερες κάνες. Δεν υπάρχουν οπές εκτόνωσεις ή οτιδήποτε άλλο που θα βοηθούσε με την ανάκρουση. Στηρίζονται στη ράγα ανάρτησης του σκελετού, εκεί που “φυσιολογικά” θα έμπαινε ένας φακός. 
Η κύρια διαφορά του Match από τα απλά USP είναι η ύπαρξη τριών χαρακτηριστικών: Μακρύτερη κάνη μήκους 15,3cm, ρυθμιζόμενα σκοπευτικά και ένα τροποποιημένο κιτ σκανδάλης που αποδίδει μικρότερο βάρος έλξης και καλύτερη αίσθηση της διαδρομής. Μία βίδα πάνω στο σώμα της σκανδάλης ρυθμίζει την απόσταση που διανύει μετά την αποκοπή της σχαστηρίας, περιορίζοντας έτσι τη “νεκρή” κίνηση. Η χειροκίνητη ασφάλεια βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και επιτρέπει το κατέβασμα της σφύρας ή το κλείδωμα της σε οπλισμένη θέση (αυτό που η Η&Κ ονομάζει μηχανισμός “Variant1” ).
Στα συγκεκριμένα όπλα της ταινίας έχουν προστεθεί δύο ακόμη αλλαγές. Η μία είναι η τοποθέτηση “χοάνης” στο φρεάτιο του γεμιστήρα για ευκολότερη επαναγέμιση. Ήταν αναγκαίο καθώς η Λάρα Κρόφτ γεμίζει ταυτόχρονα και τα δύο πιστόλια από ειδικές γεμιστηροθήκες που κρέμονται στη ζώνη της. Αλλά η πλέον μοναδική προσθήκη είναι ένας υπερμεγέθης μοχλός απελευθέρωσης του κλείστρου στη δεξιά πλευρά του κορμού. Συνήθως στα USP ο αντίστοιχος μοχλός υπάρχει μόνο στα αριστερά. Όμως η Τζολί είναι αριστερόχειρας και ο αντίχειρας της χρειάζεται ένα μοχλό στη δεξιά πλευρά για να επαναφέρει το κλείστρο εμπρός. Βεβαίως οι κάνες έχουν φραχτεί για να μη δέχονται κανονικά φυσίγγια 9mm και χρησιμοποιούνται αδύναμα επανατατικά ελατήρια ώστε να παλινδρομεί ο μηχανισμός με αυτά, αλλά αυτές δεν είναι μόνιμες αλλαγές. Κάποιος θα μπορούσε έυκολα να τα επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση.
2_243.jpg

Αξεσουάρ σε τιμή “ευκαιρίας”

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο ο νέος τους ιδιοκτήτης. Στις 13 Αυγούστου 2022, τα πιστόλια διατέθηκαν  από τον οίκο δημοπρασιών RIA. Δεδομένης της δημοφιλίας των παιχνιδιών και ταινιών “Tomb Raider” οι διοργανωτές περίμεναν 50.000-60.000 δολλάρια για το ζεύγος. Τελικά για το ευτελές ποσό $35.250 ο ανώνυμος πλειοδότης απέκτησε τα δύο USP και ένα αυτόγραφο της Αντζελίνα Τζολί!

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης