Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την εξαγορά 2 Συνεταιριστικών τραπεζών για να ενισχύσει assets και δίκτυο εξετάζει η Attica bank - Μετατρέπει 100 εκατ του ομολογιακού για να φθάσει στο 9% core tier 1

tags :
Την εξαγορά 2 Συνεταιριστικών τραπεζών για να ενισχύσει assets και δίκτυο εξετάζει η Attica bank - Μετατρέπει 100 εκατ του ομολογιακού για να φθάσει στο 9% core tier 1
Την εξαγορά 2 συνεταιριστικών τραπεζών σχεδιάζει η Attica bank με στόχο να ενισχύσει τα assets αλλά και το τοπικό δίκτυο καταστημάτων.
Σύμφωνα με αξιόπιστη θεσμική πηγή «η Attica bank μετά την ανακεφαλαιοποίηση της χρειάζεται να υλοποιήσει ενέργειες ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας ώστε να περάσει χωρίς κραδασμούς τα stress tests

Εφόσον μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες υλοποιήσει υποχρεώσεις της είναι πιθανό να δοθεί το πράσινο φως ώστε να εξαγοράσει ορισμένες ίσως 2 συνεταιριστικές τράπεζες αποκτώντας πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία και ταυτόχρονα βελτιώνοντας το δίκτυο στην επαρχία».
Με βάση την ανάλυση των αποτελεσμάτων 6μήνου του 2013 προέκυψε ότι η Attica bank παρά την αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ και λόγω των ζημιών -21,98 εκατ ευρώ εμφάνισε core tier 1 στο 6,9% από 9% που ορίζει ως ελάχιστο η Τράπεζα της Ελλάδος. Άρα υποχρεωτικά – όπως ορίζεται - μετατρέπει μέρος του ομολογιακού των 200 εκατ συγκεκριμένα 100 εκατ του ομολογιακού σε μετοχές.
Η μετατροπή θα αφορά αναλογικά όλους τους κατόχους του ομολογιακού κοινώς θα μετατρέψουν το 50% της θέσεως τους σε μετοχές και θα διατηρήσουν το υπόλοιπο 50% σε ομόλογο με απόδοση 9%.
Ενδιαφέρον επίσης στοιχείο της λογιστικής κατάστασης είναι ότι τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα άρα εμφανίζει ζημίες σε προ προβλέψεων βάση εξέλιξη πολύ σημαντική και αρνητική.
Τα αποτελέσματα ήταν -31,19 εκατ ζημία στο α΄ 6μηνο.
Η πραγματική ζημία ήταν -59,6 εκατ αλλά η τράπεζα καταχώρησε απευθείας στην καθαρή θέση έκτακτα έσοδα 28,4 εκατ επειδή ανακάλεσε παλαιά πρόβλεψη.
Οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια μειώθηκαν και στην περίπτωση της Attica bank.
Θετικό στοιχείο είναι ο μηδενισμός του ELA και ο περιορισμός της ρευστότητας από την ΕΚΤ στα 250 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης