Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays και Nomura βλέπουν τον Erkki Liikanen ως διάδοχο του Trichet

Barclays και Nomura βλέπουν τον Erkki Liikanen ως διάδοχο του Trichet
Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ θα είναι φαν της τζαζ; Η απάντηση είναι μάλλον θετική αν συμβουλευτούμε την Barclays Capital και τη Nomura.
Ο Φινλανδός Erkki Liikanen, μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας λατρεύει τους ρυθμούς της τζαζ μουσικής και αποτελεί τον γνώστη της ευρωπαϊκής οικονομίας που είναι όσο πειθήνιος και γαλήνιος χρειάζεται για να προωθηθεί από τη Γερμανία η υποφηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ ως διάδοχος του τωρινού προέδρου, Jean-Claude Trichet.
Άνθρωπος ήπιων τόνων, Φινλανδός γαρ, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή αντί του Axel Weber στην κούρσα κόντρα στο φαβορί, τον Ιταλό Mario Draghi, την υποψηφιότητα του οποίου δεν βλέπει με καλό μάτι η Καγκελαρία ακριβώς επειδή έχει στηριχθεί αρχικά από τον Καβαλιέρε Μπερλουσκόνι.
Η Tiina Helenius, οικονομολόγος της Svenksa Handelsdanken θεωρεί ότι ο Liikanen αποτελεί “φυσιογνωμία που μπορεί να εγγυηθεί τη συναίνεση”. Οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό είναι που χρειάζεται αυτή την περίοδο η Ευρώπη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Γι' αυτό το λόγο ο Julian Callow της Barclays Capital και ο Jens Sondergaard της Nomura πιθανολογούν ότι αυτός θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει η Άνγκελα Μέρκελ στη θέση του Jean-Claude Trichet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης