Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Εμμονή των κεντρικών τραπεζών με τη δημοσιονομική πολιτική - Κατά της λήψης νέων μέτρων από την ΕΚΤ

tags :
Weidmann (Bundesbank): Εμμονή των κεντρικών τραπεζών με τη δημοσιονομική πολιτική - Κατά της λήψης νέων μέτρων από την ΕΚΤ

H μετατόπιση των ευθυνών από τις κυβερνήσεις προς τις κεντρικές τράπεζες, έχει ...παρατραβήξει

Για εμμονή των κεντρικών τραπεζιτών με τη δημοσιονομική πολιτική, κάνει λόγο ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Η ανησυχία των κεντρικών τραπεζιτών παγκοσμίως για τη δημοσιονομική πολιτική και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, κινδυνεύει να αποσπάσει την προσοχή τους από τη βασική τους υποχρέωση, που είναι η σταθερότητα των τιμών, προειδοποιεί.
«Η νομισματική πολιτική κινδυνεύει να υπαχθεί σε χρηματοοικονομική και δημοσιονομική πειθαρχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Όπως σημείωσε ο Weidmann, η μετατόπιση των ευθυνών από τις κυβερνήσεις προς τις κεντρικές τράπεζες, έχει παρατραβήξει.
Σύμφωνα με τη WSJ, τα σχόλια του Weidmann, καταδεικνύουν τη διαστακτικότητά απέναντι στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι αγορές ομολόγων ή η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, έως ότου διασφαλιστεί το outlook του πληθωρισμού.
Πέρυσι, ο διοικητής της Bundesbank, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) που είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υποστηρίζοντας ότι ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή», ανάμεσα στη δημοσιονομική και τη νομισματική πολιτική.
Μπορεί ο Jens Weidmann, να είναι μόλις ένας εκ των 23 αξιωματούχων του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ωστόσο η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, κυρίως για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης